Pappas krokar

?

?

?

De här krokarna i järn har jag fått efter pappa, men vet inte var de kommit ifrån från början. Jag tycker de är otroligt vackra och utan våld kan jag i sömnen få isär dem. Vilket inte många kan.

Jag brukar plocka fram dem när jag har vänner på besök och det är ett fåtal som lyckas sära dem, fast det är så himmelens enkelt.

Vad kan de ha varit gjorda för? Ett lås? Eller bara för att roa folk? Har du sett några lika dana? Det vore kul att veta mer om dem, men det finns ingen längre att fråga.

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

4 comments
  1. Jag har faktiskt något liknande.. Inte precis som dina här men nästan. Ska se om jag hittar dem =) Jag kan som du ta i sär mina i sömnen men det är så kul med sånna här små pyssel grejer att ta fram och se gäster och vänner försöka och försöka utan att lyckas XD

    Hade några andra också nycklar som satt i hop samma material som krokarna de tog mig en stund att få i sär dem men det gick =)

  2. Kul om det finns fler!?
    A

  3. Har aldrig sett men håller med om att de är fina! Kan de ha använts som något slags skärpspänne eller dylikt? Känns inte troligt att de bara var till lek om de är så ”gamla” som att ha varit din pappas?

  4. Skärp känns inte bekvämt, förr lås till en slags kedja. Men jag vet inte. Min pappa var rätt gammal när han fick mig, han var född 1902 och jag har ingen aning om dessa är äldre.
    A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.