En dag med Lisa

Yngsta barnbarnet kom redan vid nio idag. Vi ritade, spelade spel, lekte med Lussekatt, borstade honom, tittade i gamla fotoalbum, satt och pratade om bla att morfar H och jag varit gifta, att jag haft långt hår och hur bäbisar kommer in i magen.

Sen gick vi till pizzerian där jag återigen hade vunnit två pizzor och hämtade hem dem. Jag köper deras kebabsallad ibland och passar på att skriva upp mig på deras lista i hopp om vinst. Jag har vunnit en gång förut, eller kanske två? Och väldigt passande denna vecka också.

Framåt ett gick vi ner till Kalmar konstmuseum som från idag och månaden ut har Sommarateljé varje eftermiddag fem dagar i veckan, onsdag till söndag. Vi har varit på detta några tidigare gånger, men det är länge sen nu. Ett mycket trevligt evenemang!

Det fanns möjlighet att måla, skulptera, blåsa jättesåpbubblor, göra collage, kasta fröpåsar. Vi var där i över två timmar och provade på allt utom collaget. Jag tycket att såpbubblorna var roligast, men Lisa gillade bäst att kaste fröpåsarna.

Eller fröpåsar förresten, jag vet inte vad de var fyllda med, men roliga var de ju.

Sådan mormor sådant barnbarn – sant, linslus i tidningarna.

Först kom Kalmarposten och frågade vad vi tyckte och de tog bilder på oss båda. En liten trevlig tjej som pratade och plåtade fler barn runt oss.

Sen kom Barometern, en tjej som redan från början verkade stressad och jag såg aldrig om hon pratade med fler barn förutom oss. Ja nu är ju inte jag nåt barn förstås. Tjejen dök på oss, frågade om vi varit där länge, om hon fick ta kort på Lisa. Hon tog upp penna och block, pennan funkade inte och hon blev irriterad.

Lisa blev instruerad om att ställa sig vid staffliet där målningarna fortfarande satt uppe för torkning och hur hon skulle göra, ”stå si, stå så, håll penseln så jag ser den, bla, bla, bla”. En dam stod lite längre bort, hon bad henne flytta på sig. Hej o hå. Efter en massa knäppande med den stora fina kameran upptäckte hon att den var felt inställd så hon fick ta om bilderna.

Sen skulle Lisa förmodligen säga att det var roligast att måla när hon fick frågan om det och eftersom det var där allt krut lagts på bilder. Men hon svarade att det var roligast att kasta fröpåsar.

Slutligen frågade reporten (eller journalisten eller vad det heter?) ”Vad är det”och pekade på ränderna på sidorna på målningen. Lisa svarade ”Ränder”. Klok tjej. Då gick Barometerntjejen.

Hemma igen så försökte jag lära Lisa att virka, men det gick inte jättebra, fast hon ville så gärna och fattade hur det skulle göras men kunde inte få fingrarna riktigt att lyda. Vi kommer garanterat att göra nya försök.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

6 comments
 1. En riktigt innehållsrik dag må jag säga.
  Pizza- har du sån tur – vinna pizzor har jag aldrig gjort.Vad gillade Lisa för pizza?
  Sommarateljen – så roligt – blåsa såpbubblor gillar jag – har alltid i förrådet en stor flaska med såpbubblor och pågarna säger: ”Farmor inte nu igen”, ja ja. Kasta fröpåsar – låter också jättekul. Tjejen på tidningen Barometern verkade som hon fått solsting eller – hålla på så med en liten 6-åring.
  Virka – det har jag fortfarande inte lärt mig – ingen ville läramig när jag var liten – var ju vänsterhänt.
  Vad söt hon är när hon står vid staffliet och skapar sitt konstverk – vad månne bliva – men hon har ju att brås på.

 2. Låter som en underbar dag!

 3. Vilken härlig dag ni hade! Jag ser fram emot att få lära Atlas & Sirius att virka.
  Kram

 4. Vinna kebab? Jag vill också! Å så hade jag behövt lära mig virka också, jag är verkligt kass på handarbete. Det blir problem redan vid en så simpel sak som att ”vända” (eller vad det heter)…

 5. Roligt att följa dagen med alla aktiviteter – vilka finabilder – såpbubblorna – Wow!
  Lisa hade en fin dag! Farmor likaså!

 6. En alldeles jättefin dag. 😉
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.