Vinprovningsgänget

Amarone

Vi provade lite dyrare viner denna gång, upp till 189 kr för en flaska. Varför är de inte sååå mycket mer goda än ett på 80 kr? Vi, eller i alla fall jag, har svårt att avgöra sånt där. Jag fastnade för ett bra mycket billigare vin. Men så är jag ju så okunnig i detta, trots att vi vinprovat i femton är typ.

Det började en sommar, vi var ett gäng som ville ha en anledning att träffas och någon föreslog vinprovning. Första gången jag var med var vi hemma hos mig på Drottning Margaretas väg. Vi satt i ute i den doftrika trädgården – bara det – och jag kan så här i efterhand säga att duken säkert var glatt mönstrad. Ska kolla upp detta strax.

Det vet ju alla att vinprovar gör man inomhus för att kunna känna de rätta dofterna och med vit duk för att se färgerna, alltifrån ljus tegel till mörkaste blåröd.

Så det började ju fantastiskt proffsigt.

Inbakad oxfilé – himmelskt gott med gottigottgott inuti.

Nu är vi tretton i vår grupp. Jag kan säga att jag är den trettonde fast jag varit med från början. Jag är numer den enda singlan. ’Singel’ låååter väl trist? Singla-pingla.

Nåväl, från början var vi singlorna-pinglorna Anne, Annika, Helen, jag och paren Lillen o Agneta och Ture o Annika. Gud må förlåta om jag glömde någon nu? Jo, Björn, men han var inte med denna gång.

Några har kommit lite och gått lite också under åren. Men de jag räknade upp var med hemma hos mig, det har jag nu kollat på kort i mitt album. Och duken, ja den var multimönstrad.

Man (=jag) hade pappersfoton på den tiden. Digitalt fanns inte i augusti-september 1996. De e sant!

En riktig chokladdröm – jag tog ett par jordgubbshalvor, mums.

Alltefter åren har gått har vi blivit alltså blivit fler, så förutom jag själv, är vi nu Anne o Henrik, Annika o Reino, Helene o Micke, Björn o Eeva, och paren Agneta o Lillen och Annika o Ture hänger kvar. Själv hade jag en nisse under några år som kom 00 och gick 02.

Kaffe med gräddklick är aldrig fel att hälla ner över en god middag.

Några av oss hade nog verkligen en ambition att lära sig något om viner, druvor, dristrikt från början, men jag har gjort klart för alla att jag är bara med för sällskapets skull – i detta toppengäng. Tror inte jag är ensam om det. Eller vad säger ni kära vänner? Javisstja, ni är nog inte så många som läser min blogg så jag tar mig frihet att svara för oss alla.

Så här såg det ut i begynnelsen – kolla duken bla.

Ha en bra dag!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
 1. Så mysigt ni har det i ert vinprovargäng.
  Bara att träffas och prata är ju härligt och har man då lite god mat och goda viner att smaka på så gör ju inte det till det sämre.
  Härligt
  Kram Ingrid

 2. Visst är det kul med vinprovning! Det bästa är att det finns inget rätt eller fel – smaken är det ingen annan som styr över.

  Vill man lära sig mer finns ju Munskänkarna, som håller kurser på olika nivåer.

 3. Ingrid, ja vi har det så mysigt så. 😉

  Beppan, ja jättekul, men mest att träffas bara, äta, dricka gott. Jo jag känner till Munskänkarna, men tror inte det är något för mig. Jag har ingen ambition att lära mig något om vin, noll intresse om jag säger så. Jag dricker det som jag tycker är gott och det räcker gott. 😉

  Harebra!
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.