Vaccination o vikt

Här sitter jag inklämd. äsch så farligt är det ju inte men jag har ingen chans att ta mig ut så jag ska lägga mig till rätta medan mänschan tar oss till Djursjukhuset. Luckan till min bur sitter så löst att det är en enkel match att ta mig ur, men hon har satt gummistroppar runt hela buren, både på korsen och tvärsen så jag tycker inte det är nån idé att bråka omét.

Det var rätt trevligt att åka vagn, egentligen bra mycket bekvämare än att sitta i korgen på styret. Mänschan har inte förstått att jag har vuxit de senaste sex åren. Den första tiden innan jag fyllt ett år fick hon fylla utrymmet med ett blått skönt sammetsunderlägg. Men nu får jag sitta på en bit frottéhandduk och det är ändå trångt i styrstångskorgen. Så kärran var riktigt behaglig.

Augusti 2005

Mänschan hade sagt att vi bara skulle ta en spruta på sjukan, men jag ifrågasatte det där ”vi”. Förstod ju att det bara var jag som skulle få den. Det kom en blåklädd och tog hand om oss och husse kliade mig på huvet för att avleda sticket, men det hade hon inte behövt, för det kändes inget genom min tjocka svart päls.

Kanske hullet gjorde sitt till också? Att jag inget kände. Mänschan hade mage att fråga den blåklädda om jag är för tjock och ännu värre, den blåklädda sa ”Ja”. Bara så där, inget förmildrande, bara rakt och ärligt. Så de drog in en våg och sa att jag väger 1,26 kg för mycket. äsch då, min mänscha har säker det dubbla. (Mänschans tilllägg; Ha, ha)

Nuvarande vikt 8,26 – Målvikt 7 kg
önskvärd vikt att gå ner på 14 veckor 1,26 kg

Jag borde väga bara sju kilo, mot nu drygt åtta. Den blåklädda tyckte annars att jag var stor och fin – men sa att en katt bör ha en midja. Det vet jag ingenting om. Och att uttala sig generellt så där om katter som om vi vore släkt allihop gillade jag inte.

Nästan etthundratrettio riksdaler för en lite påse mat som bara kommer att räcka några dagar blev mänschan pålurad av den blåklädda. Det kan vara så illa att den ska räcka längre än jag förstår. 60 gram om dagen och uppdelat på tre mål. Inget utöver det, bara vatten.

Jag fick en skål från mattillverkaren Royal Canin, en grå, kantig ful sak som jag inte testat än. Vet inte om jag tänker göra det. Mänschan har ställt den i hallen, hon tror att jag vill ha vattenskålar på en massa konstiga ställen. Ja, det har hon ju faktiskt rätt i, så kanske jag smyger dit och testar sen.

Har fått smaka på den nya maten och den var så god att jag slukade allt i ett svep. Tror inte jag ätit så fort nån annan gång. Men jag fick ju bara en tredjedel av de 60 grammen. Nu ligger jag utslgen vid datorn och skriver. Jag tror inte det här blir några som helst problem. Vad är drygt ett kg? Jag har ju fram till den 13 september på mig.

.

(¯ `° •. ¸ ? Lussekatt ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
 1. Du är en mycket grann katt, ser ut precis som jag. Fina gula ögon också och inte gröna som mina svarta kusiner har.
  Det var taskigt att släpa iväg med dig på sjukan, bara för att någon skulle sticka dig, men man vet aldrig vad en matte kan hitta på. Du är i alla fall modig som vågar åka kärra!
  Sen att hitta på en massa trams om vikten är rätt onödigt och typiskt för dem som bara har två ben, men du hade tur som fick så god mat i alla fall! Jag äter också mat från sjukan, det är den godaste mat jag vet och heter Specific.
  Hoppas att du kan jama till dig en extra portion, om det skulle bli kris. Ställ dig bredvid matt, titta på henne med dina gula, lyft på tassen och så säger du ett ynkligt mjaouuuuu. Det funkar!
  Bästa hälsningar från
  /Sotis

 2. Tack Sotis för dina rader, hälsa din människa, Ailas!

 3. Åh söta Lussekatt! =)

  Mina pojkar hade fått panik om jag stoppat dem i cykelkorgen.. Oj oj, det hade varit en syn att se mig cykla med en av dem..

  Och tack för kommentarerna på min blogg! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.