Statist – del 4

Adelskvinnan Elionora år 1397

En sån dag! Som en enda lång utflykt och fast jag knappt gjort något så är jag trött. Därför klistrar jag bara in spridda texter som jag skrev på fejjan och nu är det redan dags för sängen.

Oj, vilken dag. Har knappt gjort något, bara väntat, suttit, stått, jublat och varit glad – men hjälp så trött jag är.
Jag är jätteglad, nästan lite speedad. Kom nyss hem från en heldags inspelning i Kläckeberga kyrka och på Kalmar slott idag och mitt deltagande var som statist. En sån upplevelse, jag var adelskvinnan Elionora, året var 1397 och Erik kröntes till kung bla. I morgon blir det lite inspelning på förmiddagen och då ska vi ut till Salvebyn – jättekul. Filmen kommer att visas på Kalmar slott senare.
Jag hade en grön fotsid linneklänning och ett lika långt guldgult förkläde och en mörkröd sammetscape. På huvudet en snygg grej, som en sjal med en sydd tygring över. Jag hade tur som var så ”fin”att jag fick sitta längst fram i kyrkbänken. I morgon kommer jag dock att vara någon slags bondfru och jag har fått låna en vit linneklänning med rött förkläde – snyggt det också. På huvudet blir det en slags hätta i vitt linne.

Att vara statist var som att vara på en dagslång härlig picknick. Mycket väntan, mycket sitta, mycket vila, mycket stå, mycket glada skratt och härliga människor i underbara kläder. Och lite agerande för att få till en film på 5-7 minuter.

Har tagit massor av foton, men de får jag inte publicera förrän filmen är klar och visas på slottet. Smyger in ett på adelskvinnan i alla fall.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

5 comments
 1. Men wow så häftigt! Den där filmen måste du påminna om när den väl får premiär!!

 2. Himmel vad det låter kul. Du måste visa oss sen när filmen är färdig. 🙂

 3. Jisses va fin du e som adelsdam!
  Kissarna viftar på svansar och tassar!

 4. Men så kul att du ska vara med i en film och så fin du är, både som adelsdam och bondkvinna. Jag har sparat bilderna. Det fick jag va?

 5. Arvidsdottern, du får gärna spara bilderna,
  kul bara att du gillar dem. 😉
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.