Extravaganza

För flera år sen lät jag mig luras att gå med i en grupp i Extravaganza, vad jag inte visste från början var att de körde med pulver. Det talades främst om att de satsade på gymträning och den mentala biten. Det tyckte jag lät bra, liksom att det inte skulle kosta något under de veckor vi skulle gå. Ja sen visade det ju sig att det var en pulverdiet och att vi skulle betala en del av pulvret själva.

Jag var helt emot pulvret, men av grupptrycket (och från arrangörerna) så började jag i alla fall med det och visst gick jag ner i vikt, men jag mådde inte bra av att inte äta. Vi var en grupp som träffades en gång i veckan och vi skulle få träna så mycket vi ville under denna tid, men maskinerna var ofta trasiga och det var inga roliga träningsgrejer.

Vi testade på yoga och det var något jag såg fram mot. Vi kom in i rummet, det var nerstäckt, bara levande ljus och svag fin musik. Men tjejen som höll i det körde på så fort att jag inte hann med rörelserna. Jag hade fått en plats mitt på golvet och kände mig som en stor flodhäst där i mitten med allas blickar på mig. Det var hemskt. Innan jag hunnit göra en rörelse, vad den nu hette, kanske fisken, så var övriga på hunden eller månen och sen var det valrossen och det var just sån jag kände mig.

Den mentala biten var lika med noll. Vi hade ett band vi skulle lyssna på och instruktörerna i gruppen var väldigt osäkra och mycket okunniga på det de skulle förmedla till oss. Jag tror inte heller de visste vad övervikt innebär, kanske ett par kg då men inte femton, tjugofem eller fyrtio som en del hade i min grupp.

Vi var den första gruppen som startade här i stan, det är som sagt länge sen, hösten 2005, och han som ägde gymet ville att allt skulle se bra ut utåt. Att vi skulle vara bra reklam för hans gym och Extravaganza. Det togs bilder och vi skulle redovisa våra viktnedgångar, men det gick väl inte så bra som han hoppades på.

Jag mejlade gruppen en tid efter och frågade hur det gått för dem och berättade att jag gått upp det mesta igen när jag började äta vanlig mat. Fick inte många svar, bara från en som gått ner bra och fortfarande höll på, en tjej som från början bara hade en liten övervikt och en annan som det inte alls funkat för. Jag antar att de som inte svarade hade gått upp igen och några har jag även sett på stan att de gått samma väg som jag.

Jag gick ner nio kg och upp elva inom ett år efter, alltså som det brukar se ut. Glad att jag bara betalade en viss del av pulvret. Jag skulle vilja säga till alla att det som kostar för att gå ner i vikt oftast är något skumt. Du kan gå ner alldeles gratis av att minska ner på kolhydrater och äta riktigt fett, inga margariner (inget Becel/Milda med andra ord). Lycka till!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

2 comments
  1. Tack för tipset. Ska pröva på att inte äta kolhydrater, behöver tappa några centimeter i midjan.
    Har hört mycket negativt om Extravaganza. För j…gt när man utnyttjar människor..och luras.
    hoppas vi ses snart
    //Marie den gröna

  2. Marie, välkommen till min blogg. Bra, skippa pulver, minska på kolhydraterna, det är det bästa och så riktigt smör, inga margariner. ”Marie den gröna” – borde jag veta vem du är? 😉
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.