Stortorget

Stortorget – Foto; Peter Gullers

En idyll från julmarknaden 1874 i en färglitografi av Otto Mankell. I bagarståndet t.v. säljs pepparkaksparet Nisse och Nasse, som hörde julen till. Julgranen hade ännu inte riktigt slagit igenom och såldes bara på några få platser i staden. (Stockholms stadsmuseum)

Har googlat fram denna bild

Klicka på bilderna så kommer du till den sida varifrån jag lånat dem!

Av någon anledning började jag att spara på vykort – och senare andra bilder – på Stortorget i Gamla stan. Vet inte riktigt varför, Stockholm är ju så fint med vatten överallt, men det måste ha varit det fina rosa huset med ”trappor”på taket som var det som lockade mig.

När jag kommer upp till min stad, där jag föddes, växte upp och lite till, besöker jag alltid Gamla stan och Stortorget. Men min fika går jag ner till Järntorget och intar på Sundbergs konditori. Det är det äldsta bevarade fiket i hela stan. Jättemysigt och de har goda matiga pajer. Rekommenderas.

åh nu längtade jag lite upp…

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
  1. Ja, vilket fint hus! Måste kolla in vid nästa sthlm-besök. Har knappt varit i Gamla stan…
    Hulda

  2. Jag hänger med på kondiset nästa gång du är i Stockholm. Kram från Eva Linnea

  3. Jag går också alltid på Sundbergs när jag är i Stockholm. De nersuttna stolarna är bara för charmiga, ja hela inredningen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.