Marssockorna

Efter att ha stickat ett par röd-orange-gula sockar i januari och ett par blårandiga i februari (nyss klara…) i tunnt garn där jag fått lägga upp 64 maskor har jag nu, lite försenat, börjat på marssockorna. Tjockare garn, bara 40 maskor, och att sticka dem går som en dans. Höll på att säga att det går som tåget, men det kan vi ju inte lita på…

Min ambition är som du kanske förstår att sticka ett par i månaden. Nu var jag lite sen med de blå, men jag var väl lite trött på det tunna garnet. Därför känns det så kul att sticka i riktigt raggsocksgarn – ja vad nu det är?

Detta garn har kvinnan i Ariadnes garnbod rekommenderat då ullen är uppblandad med 30 % nylon. Låter bra, lite starkare. Och med denna tjocklek på garn hinner jag komma ikapp denna månad…

De tunnare sockorna stickade jag med förstärkt häl och det var ju inte dåligt av mig då det är mina första sockar nånsin jag färdigstället ett helt par av. Två par och det tredje på god väg alltså. Ja du som följer min blogg har väl sett min första socka jag gjorde i mellanstadiet? Om inte finns det bildbevis här.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

2 comments
 1. Era stickaftnar ute på sta´ns alla kafeer verkar så himla kul. 15 st! WOW
  Så nu blir det ”riktiga” raggisar?!
  Jag har lite tunt garn kvar så nu blir det ett par till mig av det garn jag har fått över.
  Vi ses snrt. Det ska bli kul.
  Kram från Eva Linnea

 2. Ja nu blir det riktiga raggisar. Den första är nästan klar, bara tåintagningen, sen blev den liggande. Men jag tar snart itu med den igen.
  Ska bli jättekul, vi hörs innan om hur jag gör.
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.