Arg

En bild från förra veckan,
inte idag, en annan dag, inte utanför COOP…

Idag tog jag cykeln för att storhandla. När jag storhandlar åker jag oftast till COOP, gillar det bättre än ICA-Maxi som också finns i Giraffens Köpcentrum. Först var jag på stan och fikade. Om jag inte varit det hade jag nog frågat min hyresvärd om jag fått låna deras andrabil och åkt till affären direkt på förmiddagen – efter Melodikrysset alltså. Jag visste att det skulle bli mycket handlat. Bla kattmat i storpack och när jag ändå är där är det lätt att plocka på mig annat bra-å-ha.

Som vanligt ställde jag cykeln intill skjulet med varuvagnar eftersom det är omöjligt att – när jag kommer ut igen – gå fullastad med varor, med både cykel och varuvagn. Jag kan ju knappast lasta mina varor på cykeln i cykelparkeringen, lämna den utan tillsyn medan jag lämnar varuvagnen mycket längre bort, eller hur? Nån kan ju sno varorna under tiden.

Inte kan jag heller lasta av vagnen i skjulet och bära alla grejer till cykeln, det är alldeles för mycket och för tungt.

Men nu till det jag skulle berätta. När jag just ställt cykeln mot skjulväggen kom en dam (kärring) i bil, hon vevade ner rutan och frågade om jag verkligen skulle ställa cykeln där. Ja det har jag tänkt, jag ska storhandla sa jag. Kärringen, ja ursäkta då, damen blev galen, fräste och sladdade in på en annan plats intill. Sen kom hon ut och skällde ut mig efter noter!

Själv höll jag mig, förvånansvärt, lugn och sansad, kunde ha brusat upp och skällt tillbaka, men jag förklarade helt lugnt dilemmat och hon blev bara mer galen av det. Jag sa att hon hade ju bil och kunde ställa in varorna och låsa bilen medan hon gick tillbaka med vagnen, men hon lyssnade inte, tyckte bara jag hade fel och hon rätt. Det tycker inte jag.

Stort problem? Kan tyckas så, men hade butikerna bara tänkt till lite så hade de gjort några cykelplatser nära varuvagnarna också. Ska nog tipsa dem om detta.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

5 comments
 1. Maxi i Trelleborg har fattat det, där gjorde de om 1 bilparkeringsplats och satta cykelställ, men de är väl lite före i södern… 😉

 2. Hur lågt kan en männiksa falla? Kvinna dessutom! Det finns inga ursäkter för denna egoism och egocentricitet som breder ut sig . Inte bara i Stockholm alltså?!
  Hoppas blodtrycket inte höjdes av detta ”kärringtilltag”.
  Kram från Eva Linnea

 3. Tack för tipset!
  Ska absolut lyfta denna fråga då jag vet att vi har många cykelburna kunder på vårt Köpcentrum.

  Centrumledaren på Giraffen

 4. Tack Jonasson, då är jag inte helt ute och cyklar med mitt problem – eller så är det det jag är. 😉

  Eva Linnea, blodrycket gick ner efter att ha stigit en stund. 🙂

  Martina, kanon, det är ju dej jag bör ta upp detta med. Har länge funderat på hur jag ska få tag i rätt person i butikerna. Som du ser, Jonas skriver, finns det cykelställ på vissa bilparkeringar, men långt ifrån alla jag kollat.

  Anna

 5. De som har bil kan ju låsa in varorna i bilen medan de går iväg med vagnen. Jag har märkt att om jag ställer min cykel vid skjulet så är det inte ovanligt att det står en cykel till, ibland fler, när jag kommit ut och det är ju bara att inse att behovet finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.