Kontantlös

Detta blogginlägg har jag hämtat hos Tryggare län.

TRYGGARE H-LäN

Tryggare H-län är ett samverkansprojekt för att göra Kalmar län till en tryggare region att leva och arbeta i. Syftet är att minska användandet av kontanter och på så sätt öka säkerheten för alla som hanterar kontanter i Kalmar län.

Som konsument kan du hjälpa till genom att betala med kort istället för med kontanter. Med färre kontanter i butiker, restauranger och banker så minskar intresset för överfall och rån. även transporter av kontanter har negativ miljöpåverkan.

På många ställen kan du även avrunda köpbeloppet när du betalar med kort. På så sätt fyller du på plånboken med pengar till småinköp. Då hjälper du även till med att minska butikens kontantkassa.

Arbetar du inom Landstinget i Kalmar län?

Då kan du delta i en tävling – läs mer under ”Tävling”.

.

Jag betalar så gott som alltid med kort och har så gjort i många herrans år. Minns bland de första gångerna jag betalade med mitt bankkort i en affär. Vi var några från jobbet som skulle handla kläder till en annan tjej på jobbet som fått barn. De var lite misstroende, lite undrande men också något impade att det verkligen fungerade. Självklart.

När jag fyllde 40 (ja för 21 år sen!) var jag och Jonassonen och Emmadoteran i Livingo i norra Italien och åkte slalom och firade med (då) goda vänner. Jag vägrade att ta resecheckar med då jag tyckte det var krångligt med sånt tjafs när jag kunde använda mitt bankkort. Men jag märkte att på plats i den lilla byn var det inte så populärt att dra fram den där kortapparaten som ofta stod undangömd.

Klart jag har nappat på det här med kontantfri månad. Kan inte tänka mig att det ska uppstå problem, om bara alla kan ta mot betalning per kort. Och kan de inte så har de förlorat en kund.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.