Honung

Köpte en ny honungburk häromdagen, den till höger på bilden. De hade inte den jag brukar köpa, den jag köpte senast så jag testade… Jag är verkligen inte kräsmagad, det mesta brukar slinka in, men den var riktigt otäck, rälig smak! Då läste jag närmare på burkens innehållsdeklaration.

Ser till min häpnad att det är tillsatt frukt- och druvsocker, mineral- och äggviteämnen och andra viktiga bestånds-delar. Sockret står först och det innebär att det är den största mängden, därefter kommer vad jag förmodar honungen, men det står bara; ca 5000 pollenkorn per gram – men vilka pollen? Och vad är viktiga beståndsdelar?

Jag gick tillbaka och hittade en ny sort, burken till vänster. Det stod visserligen importerad på, men den innehåller enbart honung! Gissa om den var god?

Vill du ha den högra burken så säljer jag den billigt – är lika med gratis. Jag kommer annars att kasta den. Gillar inte att kasta mat, men jag lovar att lusläsa deklarationen nästa gång.

Förresten var jag nyss hos doktorn, han höll med om att honung kan vara bra.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

5 comments
 1. Visst blir man förvånad ibland! Har lycktligtvis en honungsleverantör fem km bort, som gör egen honung från egna bin.
  Hulda

 2. Alltså man blir skrämd när man får se sådant..grr o morr på dem…

 3. Din ”räliga” honung har vi njutit av till vårt te många morgnar. En klar favorit som tyvärr inte längre finns i vår butik. De ”tillsatser” du hittat är inget annat än naturliga beståndsdelar i honung såvitt jag vet, men jag kan naturligtvis ha fel. Jag har haft fel förr. 😉

 4. Hittade det här när jag var i farten
  http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/billig-honung-lika-bra-som-dyr
  Kan kanske vara intressant att läsa?

 5. Tack för kommentarer!

  Tack även för länken, ska kolla den imorgon, nu är det nattinatti.

  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.