FB

Undrar om Lussekatt också vill vara med på FB

eller om han nöjer sig med att läsa en tidning?

Bilden lånad från Katthemmets sida.

När jag första gången gick med på Facebook var det ganska nytt och bara på engelska och jag hade jättesvårt att hänga med så jag försökte avregistrera mig. Jag hade dessutom inte vågat sätta ut mitt rätta namn, det gjorde jag aldrig på den tiden. Det varnades ju för det och vad visste jag om rätt och fel och brukligt.

Jag tror inte det gick att få bort min sida helt, men lät den vara vilande och efter några månader tror jag den plockades bort automatiskt. Efter något år gjorde jag ett nytt försök, men då med mitt rätta namn och efter en tid kom FB på svenska. Då förstod jag att jag fattat så lite av det hela när det varit på engelska eftersom det kändes lite rörigt i början. Något jag fått bättre koll på med tiden.

Jag har aldrig velat samla på en massa internetvänner för att ståta med långa vänlistor med personer som aldrig hör av sig eller är ointressanta för mig. Men ibland är det svårt att veta hur jag ska göra när det kommer vänförfrågningar från dem jag känner genom bekantas bekanta eller för att vi ingår i samma intressegrupp. Det kan vara jättetrevliga människor, men vad har vi för gemensamt och kommer vi att få något utbyte av att vara FB-vänner? Det vet man inte, inte jag i alla fall.

Brukar ha som princip att inte svara dem som inte orkar bemöda sig att skriva något personligt, som bara klickar på vänförfrågan utan mer tanke. Fast ibland gör jag förstås undantag, men jag brukar först fråga vem personen är. Får jag inget svar förstår jag ju att det är en sådan där oaktiv person som jag inte kommer att ha någon kontakt med. En sådan person som bara vill flukta på min sida, mina bilder och kolla vad jag skriver i min logg och till andra. Nej sådana vill jag plocka bort.

Jag har haft en storstädning för något år sen och jag skulle kunna ha det igen. Varför vara vänner när jag inte får en endaste kommentar, inte ens ett enkelt ”Gilla” någonsin? Jag kallar det nyfikenhet – men det kanske bara är ointresse och då kan jag lätt stryka dem.

Någon skrev ungefär; ”Min mening med FB är att ha skojigt med humor, men också att debattera, diskutera, filosofera. Stödja när det finns behov, dela glädje och framgång och även dela några tankar, lite av livet och framför allt att ge och ta.”

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

5 comments
 1. Våra synpunkter på FB är ganska lika inser jag…
  Det dröjde länge innan jag till slut gav med mig att gå med på Facebook. Efter övertalan av några arbetskamrater och bloggvänner.

  Ha en trevlig helg!

 2. Jag är ju en sån som hängde på Lunarstorm när det begav sig (2000 gick jag med där) så därför var konceptet välbekant. Det var också orsaken till att jag höll mig borta så himla länge… jag visste ju hur mycket tid det skulle ta! Men, till slut ”kunde” jag inte stå emot längre. Nu är jag där. Och fast!

 3. Gunilla, jag väntade aldrig länge, jag är ofta nyfiken på positiva nyheter. 🙂 Jag såg FB som en sån, men jag kan ju knappast ingen engelska så det var väldigt frustrerande. Blev glad att det kom på svenska! Det är snarar jag som övertalar, eller snarare berättar fördelarna, om FB.

  ullisar, jag var också på Lunar fast jag fyllt 50. Ha ha ha, mest för att hålla kontakt med barnbarnen och att kolla läget. Var inte särskilt aktiv. Undrar om Lunar finns kvar?

  Visst tar det tid att vara på FB och nätet över huvudtaget, men jag är själv, har ingen annan att ta hänsyn till mer än Lussekatt och han tycker om att jag sitter stilla på samma plats länge så att han kan luta sig mot mig. 😉

  Anmaja

 4. Jag håller med dig. Jag har dock fått kontakt med gamla elever, ”urgamla” lekkamrater och arbetskamrater från 60-talet. Det är så kul tycker jag. Flera har jag träffat men några har flyttat långt bort. Då är skype bra. =)

 5. Ja eller hur FB på gott och ont..jag håller dt på en nivå som passar mig..vilket är typ..goda glada ord när jag känner för det..

  Vispen är från Anders Petter 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.