Funderingar

En sol, häromdagen, som skymtade fram,
innan jag hämtat kameran kom ett moln.

Igår var det kursstart i min dansgrupp – Easy. Tog mig dit även om ryggen protesterade. Den skrek stopp och belägg, men jag har sagt till den att jag tror allt blir så mycket bättre när vi väl kommit igång med skuttandet på dansgolvet. Ryggen och jag.

Det har börjat töa, vissa vägar är bara och jag tog en premiärtur med röda citybajken som fick ut och lufta sig i den mörka kvällen. Jag har inte hojat sen före snön kom, före första advent. Det var spännande. Jag bytte broddar och stavar mot hjälm och… förresten jag hade broddar på, då jag anade att jag skulle få kliva av och traska emellanåt. Det fick jag, men inga långa sträckor, egentligen bara på isgatan här utanför.

Jag vill ju inte vara den där som gnäller på snöskottningen, men en fundering har jag och det är varför de inte sparade sig lite, lät vallarna ligga där de låg så fint mellan väg och trottoar. Då kunde de ut och skrapa bort sörjan som är nu innan det fryser på igen? Men troligtvis är väl slantarna slut för länge sen, jag har inte sett snögubbarna köra omkring med sina maskiner på flera dagar.

Håll tummar och tassar, det är vinlotteri och det borde i rimlighetens namn vara min tur att vinna. Eller?

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

2 comments
  1. Det ÄR din tur, jag känner det på mig! Håller tummarna gör Eva Linnea

  2. Snöskottare är ett underligt släkte. Själv stör jag mig på att de gör livsfarligt glashalt när de skottar gångbanorna med skopa, så jag går jämt runt och hoppas på att de INTE plogat. Håller självklart tummarna för dig ikväll! En sån vin-st (haha) är du värd. 🙂
    Sv: Tack för fina tankar! Jag är i ett arkiv som ska digitaliseras, så just nu rensar jag, sorterar och organiserar bland tyyysen personalakter. Sen är det meningen att jag ska göra lite annat administrativt grejs också. (Har nog inte skrivit det i bloggen, bara i kommentarer, så det är inte ett dugg konstigt att du missat det!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.