Snart

Snart kommer Kostdoktorns bok ut. Den ligger redan på topplistan på kommande böcker. Den ligger etta. Många som har förväntningar och vi som läser Andreas Eenfeldts blogg vet att han skriver om bra och viktiga saker.

Jag önskade att fler diabetesläkare och andra som jobbar med diabetespatienter och överviktiga läser den. Hallå jobbet! Läs!

Så här står det på baksidestexten, ifall du har svårt att se bilden:

Solveig tappade 168 kilo. Kennet kunde lämna tillbaka tio av sina tolv mediciner till apoteket. Ett epileptiskt barn slutade plötsligt få anfall. Nya fall dyker upp dagligen och de har något gemensamt. Fascinerande nog har de börjat äta tvärtom mot vad de tidigare fått höra var nyttigt.

Läkarvetenskapen har länge blundat för sådana berättelser. Men nu händer något. Allt fler moderna stora studier visar att det är dags att tänka om. Gårdagens lightprodukter inte bara smakar sämre och är fyllda av tillsatser. De visar sig också vara dåliga för vikten och hälsan. Det är hög tid för riktig mat igen.

Detta är en revolution. Vill du också äta dig till en bättre hälsa?

ANDREAS EENFELDT är läkare och driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som dagligen får 10 000 att besöka den och mer. Boken avslutas med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar: Allt du behöver för att starta din egen matrevolution.

Själv har jag lagt en beställning hos Bokus. Det kan du också göra, det går att köpa med MedMerakortet, smidigt som attan.

Recensioner i media:

”En vetenskapligt välunderbyggd bok, skriven av en läkare som verkligen själv hanterar överviktiga och sjuka patienter.”
FREDRIK NYSTRöM, professor i internmedicin

”Matrevolutionen är en bok som jag hoppas att så många som möjligt läser! Den visar på ett mästerligt sätt vilka grava systemfel som många av dagens kostråd bygger på och hur förda bakom ljuset vi alla blivit under lång tid.”
JONAS COLTING, 4-faldig VM-medaljör i triathlon

Ett litet förord:

Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap. Göran berglund Professor i internmedicin, Lunds universitet

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

4 comments
  1. Åh, jag läste gratiskapitlet tidigare idag. Det var ju som en thriller! Kan knappt vänta tills jag får läsa fortsättningen. 🙂

  2. Spännande! Under 2011 ska jag ”jaga” sockret i min kost, har jag bestämt mig för. Tyvärr älskar jag pasta (det är så himla bekvämt), potatis (i alla former inkl pommes) och bröd (i alla modeller), så vi får se hur mycket jag orkar ta tag i det totala kolhydratintaget.
    Kram från Eva Linnea

  3. PS Det blev ”tok” med min signatur i förra inlägget. DS

  4. Nattyxne, visst är det spännande! Jag har beställt boken och hoppas den kommer vecka ett.

    ’ELY’ var ju lite överraskande, försökte tyda vad Y stod för. 😉 Jag klarar mig lätt utan ris o pasta, men potatis bestämde jag för tre år sen att inte dra in, men efter ett par månader så gjorde jag det också. Äter borta, men inte hemma. Tyvärr är jag helt insnöad på bröd, men den 17 jan är jag på banan igen – så nära noll kolisar jag kan förmå!

    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.