En enda dag

Tomten som vakar vid min port utanför mitt hem

Har en ambition att skriva något varje dag och nu funderar jag på om jag missat någon endaste dag hittills i år? Förutom igår då alltså. Jag började skriva, men så var jag trött och glömde bort, men jag kanske inte hade så många undrande besökare på Juldagen?

Jag kom hem igår vid 19-tiden efter ett jättetrevligt julfirande i Läckeby hos Emmadottern med familj och Jonassonen med sin som kommit ditresta dagen innan. Saknade förstås stora killarna, Emil och Albin, men jag sov gott i Albins säng och han hade väl inte uppskattat det om han varit hemma. De var alltså med sin pappa hos deras farmor, farfar och kusiner med flera på öland.

Funderar på hur många som fick fira jul på andra ställen än de tänkt? Kanske fick stanna hemma i stället för att resa bort, eller värre att få sitta på ett tåg, åka bandvagn, en buss eller bara vänta, vänta, vänta på en flygplats. Så finns det nog de som väntat gäster som inte kommit fram. Hur många olycker sker i ovädret? Hur många förolyckas?

Tankarna kommer upp, pappa dog den 4 januari, det är evigheter sen nu, men jag saknar honom, jag fick inte lära känna honom som vuxen. Jag var ju bara tolv år när han och mamma åkte till jobbet, krockade med en bil i ishalkan och dog direkt…

Jag är lyckligt lottad som blev hämtad till barn, barnbarn och svärbarn fast vägarna var knappt farbara. Det snöade i flera dagar och blåste men var bara ett par minus. Jag föredrar vädret idag, sol och sju minus och ingen blåst!

Ja jag kom alltså hem igår kväll igen – och hade med mig barnbarns-Oscar och barnbarns-Lisa! De har sovit över här. Vi slet med gummimadrasser och pumpen och bäddade i salongen igår kväll, de somnade halv nio och halv tio och själv gick jag strax efter och la mig och läste min Bobb-Hansson-bok. De vaknade kvart i sju, men ständgde in sig och satt och ritade o målade till jag steg upp kvart i åtta.

Nu har vi ätit frukost, de ser på barnteve och jag funderar på om vi ska ta oss till verkstan?

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.
1 comment
  1. Fina funderingar du har! Jag tänker på alla de som firar julen alldeles ensamma. De som inte har nå´n som kommer eller ringer eller ens tänker på dem. Då snörps mitt hjärta åt ….. Vi har mycket att vara tacksamma över vi som har familj & släkt som vill ha oss där på julen.
    En fortsatt skön julhelg önskar Eva Linnea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.