Smånyheter

Brukar du läsa alla såna där ’smånyheter’ som brukar stå i kanten på sidorna i tidningen? Jag gör det bara om rubriken lockar – och det gjorde de här häromdagen i lokala blaskan. Jag hade en del funderingar till dem…

Kondomautomater önskas Kalmar. Några killar skriver till Landstinget i Kalmar län och föreslår att det bör finnas kondomautomater på stan. De tycker att det är pinsamt att gå till affären och köpa. ”Det är väl bättre att vi använder kondom eller?”, avslutar de sitt förslag.

Kassören stal 97 000 ur kassan Kalmar. Under tre års tid försvann nästan 100 000 kronor ur den ideella Kalmarföreningens kassa. Pengarna hamnade i kassörens egen ficka. När kvinnan, som är i 55-årsåldern, ertappades erkände hon och har nu godkänt ett strafföreläggande på 30 dagsböter á 140 kronor för förskingring.

Skendöd uggla flög vilt i bil östersund. En uggla som ser död ut behöver inte vara det – det vet Jimmy Dahlström, östersund. När han körde bil på tisdagen flög en uggla in i sidorutan. Han lyfte in den i bilen och körde vidare. Då ringde mobiltelefon, och kaos bröt ut. Signalen fick liv i den skendöda ugglan som började flyga vilt omkring tills den satte sig framför ratten. – Det kunde verkligen ha blivit en olycka, säger Jimmy Dahlström till östersunds-Posten på nätet. Ugglan är nu fri igen. (TT)

Kondomautomater, jag trodde att de fanns på offentliga toaletter? Men om jag tänker efter så är det nog cirkus trettio-fyrtio år sen… Kan de va så?

För dj*kligt att stjäla pengar ur föreningen så där. Men vad jag funderar mer på är – vad innebär ’30 dagsböter á 140 kr’? Tycker att det låter lite, ska det inte täcka de nära 100 tusen hon stulit? Eller blir hon skyldig det förutom?

Varför tog han in ugglan i bilen?

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

2 comments
  1. Hörde det där om ugglan. Kanske han skulle rapportera att den var död och lämna in den. Har för mig att man ska göra det med vissa djur, till typ Naturvårdsverket eller liknande?
    Kondomautomater låter som en bra grej, fast de måste nog vara högbevakade – stöldbegärligt. 😉

  2. Ugglan krockade med bilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.