Dagens klipp


FOTO: ANDERS JOHANSSON, Barometern

”Bob Hansson kom till slut

På tisdagskvällen kom slutligen Bob Hansson till Kalmar och Dillbergs bokhandel. Senast han var på väg, till Bokens afton, stoppades han av snöovädret. Många var på plats för att höra författaren berätta och efteråt ringlade kön lång av folk som ville ha sina böcker signerade. ”Det var en jättefin kväll”, säger Bob Hansson.”

Ja det var verkligen en fin kväll! Jag håller med honom.

Va glad jag är för att jag är spontan och inte alltid tänker innan jag slår till. Jag prenumererar på nyheter o annat från Dillbergs bokhandel här i stan och för ett par veckor sen skickade de ut att Bob Hansson skulle komma till dem.

Jag beställde två biljetter, frågade kära Marita om hon ville följa med och sen gick hon och bröt benet och jag gick själv. Till Dillbergs alltså. Jag kom tidigt, tog en bra plats och en kvart innan Bob skulle börja så kom han, gick fram och satte sig och titta på oss.

Jag mitt mähä som satt närmast, log bara fånigt och stirrade. Kunde jag inte sagt nåt käckt? äsch, vad skulle jag sagt? Hade väl gjort bort mig mer om jag klämt ur mig nåt. Efter en timme, som gick otroligt fort, var det slut och jag fann mig plötsligt stå som tvåa i kön att köpa hans böcker och att få autograf i dem…

Det blev hans senaste, ’Vips så blev det liv’, som han även läste lite ur och ’Gunnar’ som han skrev på 2,5 månader. Han skrev o skrev o skrev för att inte tappa inspirationen. Det var hans första roman efter sex lyrikböcker. Jag som sagt mig att inte köpa fler böcker! Kanske dessa två blir en öppning till att börja läsa igen? Hoppas det.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)
.
.
.
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.