När frosten kom…

För bara ett par veckor sen, kan jag knappt tro idag!

…då kom frosten med föraningar om vinter…

Det var vackert, det var kallt, klart, blå himmel och sol.

’Smällbären’ satt fortfarande lockande pockande.

Att plocka några, trampa på, poff…

När frosten kom för några veckor sen kunde vi ana att vintern närmade sig efter en lång fin höst. Det var klara kalla dagar och solen letade sig ner genom skogen vid kollo.

Sen när övriga Sverige hade snö flera dagar i följd hade vi fem dagars regn, ett hällregnande så gott som utan uppehåll och därav blev det stora översvämmningar på vissa ställen här runt omkring. Tack och lov drabbades vi inte här i stan, men det måste ha varit jobbigt för dem där det skedde.

Efter regn kommer solsken – nej inte riktigt denna gång. Vi fick i stället snö som föll i en vecka och nu ser det ut som det gjorde förra året efter en hel vinters snöande. Hur kan det komma så mycket där uppifrån?

Ett par timmar då och då har vi haft vackra soliga stunder och jag har försökt fånga dem i mina kameror som är med mig för jämnan. De bilderna ligger på kö i PS just nu och kommer inom kort.
.
Ska jag ta mig till Skälby idag tro? Det är julmarknad där och minst en julmarknad ’bör man’ gå på, liksom ett julbord – tycker jag. Om jag inte får med nån att äta julbord – kan jag gå ensam då?

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.