Extrakoll


.
Bra tycker jag. Sätt dit dem bara. Det är livsfarligt att cykla utan lyse när det är mörkt.
.
För många år sen åkte jag fast på väg hem från jobbet. Mitt lyse hade varit dåligt en tid och jag hade bara inte kommit till skott och fixat det. Det stod två poliser på cykelvägen och stoppade mig, men jag lyckades prata mig ur det hela och lovade att leda cykeln hem och fixa lyset nästa dag. Det gick vägen och sen dess har jag ALLTID lyse på cykeln! Det borde alla ha.
.
Det händer ofta att jag möter cyklister utan lyse och då kan jag ibland ropa; Du, lyset har slocknat! Brukar förstås inte få något svar, men hoppas att det väcker någon i alla fall?
.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
  1. jag tror att folk helt enkelt inte fattar hur farligt det är inte ha ordentlig belysning, och reflexer. jag är supertönt och kör sån däringa reflexväst på vinterkvällar. en synlig supertönt!

  2. Reflexer på gångtrafikanter är en annan grej som ”man” borde ta tag i! Vem ”man” är vet jag inte riktigt, men det kanske är vi alla? Kram

  3. Hej Anmaja Ja visst är det bra att de jagar dem. Det är ju verkligen nödvändigt de syns ju inte annars i höstmörkret. De är inte rädda om sitt eget skinn heller tydligen.Man ser ju skräckexempel ofta mamma med barn i cykelsadel båda utan hjälm samt utan cykellyse samt 2 kassar mat på styret Det är bäddat för kaos där ju. Hu vad det blåser i dag igen trött på stormandet nu Har Kalmar blåst bort än ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.