stickklubben.se

Här ligger ett av mina dåliga samveten, men nu ska jag nystarta!

Sju sticksugna tjejer…

…och jag!

Tänk vad vi hittar bra saker, vi som letar runt på nätet emellanåt. Ja jag har ju redan berättat om stickklubben i en liten film här i bloggen och skrivit om den på fejsboken.
.
Jag gick till deras första söndagsmöte igår, men deras grej är annars att träffas torsdagar mellan 18 o 21 på olika ställen. De säger så här i en presentation:.

Stickklubben har varit verksam i Kalmar sedan mars 2010. De träffas en gång i veckan för att sticka och de gör det på ett nytt ställe varje vecka. Hitintills har de stickat på caféer, pubar, hotell och till och med IKEA. De väljer att sticka på ett nytt ställe varje torsdag för att upptäcka så mycket nytt som möjligt. Men också för att tänja lite på gränserna för vad som anses vara ”lämpligt för stickning”. De tycker att det är kul att upptäcka nya stickställen och att få sprida stickningens glädje.

I september genomförde Stickklubben sitt andra street knitting projekt med temat ”Stickklubben gör Kalmar lite varmare”. De valde att klä på Kalmars statyer med bland annat mössor, tröjor, halsdukar och raggsockor. Resultatet blev tre varmare statyer och ett gäng med förvånade och morgonpigga Kalmarbor som upptäckte att den nattliga beklädningen av statyerna.

Stickklubben är nu igång och planerar sitt nya julprojekt. Vill du veta mer om detta kan du följa med och läsa mer på stickklubben.se.

Kul grej va? I torsdags var de på Krögers men jag siktade alltså in mig på deras första söndagsmöte som kommer att vara på Kullzéns, kanske inte varje sändag, men varannan, var tredje ungefär. På torsdag ska de – vi – vara hos en frisör. Det blir ju lite annorlunda verkligen. Jag har bokat in i kalendern!.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

4 comments
 1. Ooooh, jag vill också ha en sticckklubb nära mig… hur ska det gå till, vi bor ju bara sju personer här, varav jag inte talar med två av dem. Äh, jag får tvinga gubben att börja sticka!
  Hulda

 2. Heeeeej du som redan lagt ner locket (undrar om det är sant??)
  Vill ju också vara med och sticka ju…..
  Hmmmar och antar att du börjat på en ny röd tröja (Lilla L har väl fått sin hoppas jag) Skulle vilja ha det mönstret av dig vid tillfälle.
  Har din rygg återgått till habitualtillståndet nu?
  Ha det gott och sussa på ..kram och hej då fr emM

 3. Vilken kul grej det där är! Tittade på filmen när du lade ut den. Så härligt!! Finns det nå´n stickklubb i Växjö tror du? Min aktuella stickning är så tung numera (ilten/pläden/överkastet) så jag får skaffa mig nå´t annat. Kram

 4. Himmel finns sådant..så härligt..och kul..på 80 talet stickade vi galet mycket..men sedan dess vila stickorna här..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.