Tiden

Nu har vi satt om klockorna till normaltid igen, till vilken nytta vi gör dessa ändringar mellan sommar- och normaltid kan jag ju undra. Men, men så är det, bara att gilla läget. Inte göra som vissa motsträvare då gjorde för trettio år sen, struntade i att ställa om klockorna. Kan undra om det fortfarande finns såna människor?

Ja det är faktiskt trettio år sen vi började ställa om till sommartid, respektive tillbaka till den normala tiden.

Det heter ju inte vintertid påpekas ju lite överallt, men det är ju ändå detsamma.

Det var alltså 1980 första gången, men även 1916 gjordes ett försök att införa sommartid då övriga Europa gjorde detta, men det föll inte väl ut.

Och nu är det bara sju, säger sju, veckor kvar tills ljuset vänder åter. Så nu behöver vi (läs ni) inte ”klaga”på mörkret och trista november fler gånger?Tiden går så fort och snart är det vår igen.

Själv ser jag fram mot ännu en lång mörk och vit vinter, med många tända värmeljus och massor av snö.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯).

.

.

2 comments
  1. Ja, tiden verkar gå fortare desto äldre man blir. Men det är egentligen inte så konstigt. För en person som är 20 år, är 10 år en lång tid. det är ju halva den personens liv. För en person som är 40 år är 10 år bara en fjärde del av den personens liv, och upplevs inte som så långt.

  2. Jag hoppas också på en vit vinter. Gärna kall också men inte för kall. 10-15 minus blir lagom, tack! Jag är i Nöbbele den här veckan. Har du vägarna förbi Växjö kankse?
    Kram från Eva Linnea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.