Sk vinprovning


Lussebullekatten på spaning i kvadrat

Dags för så kallad vinprovning hemma hos mig i kväll. Jag är ju helt urbota ointresserad (läs ointelligent…) av druvor, länder, smaker o dofter. Jag dricker bara det som är gott. Det är väl gott nog va?

Vi har hållit på i många år och lekt vinprovare, började som ett sätt att ha en trevlig anledning att träffas och åren har rullat på och några har slutat av dem som var med från början och fler har kommit till.

Vi var nästan bara singlar och enbart två par från början. Men så har de flesta träffat en ny partner – av singlarna alltså, ska jag kanske förtydliga. Det har jag också under tidens gång, träffat en partner, men han är sen länge försvunnen ur gruppen.

Så nu är vi tretton vid bordet om alla kommer. Ikväll gör tyvärr inte alla det, det är fem som inte kan, lite tråkigt, men så blev det och jag hade svårt att skjuta fram till annan gång.

Tror ingen läser bloggen innan de kommer hit om knappt två timmar, om de över huvud taget gör det, så jag kan berätta vad jag lagar för mat.

Det blir blomkålsgratäng och ’Lycklig kassler’. Rätten heter egentligen ’Lycklig fisk’ men jag bytte fisken mot kassler så det blir spännande att smaka.

Till detta har jag köpt tre olika röda viner. Dem avslöjar jag för säkerhets skull inte nu.

Efterrätten blir lite konstigt kanske. Frysta hallon, skurna äpplebitar, gojibär och ett par olika sorters nötter med vispad grädde till. Inte vet jag vad de andra tycker, men jag älskar den kombinationen!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯).

.

.

2 comments
  1. Jo men det är väl gott nog..att ha en anledning att träffas menar jag..jag däremot är verkligen intresserad av just druvor ursprung o allt som har med vinet att göra..ha det så kul det låter verkligen gott med maten du..:)

  2. Men du, det är den rätta inställningen till vinprovning: dricka det som är gott! Ha en riktig trevlig kväll med god mat, goda viner och goda vänner!
    Hulda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.