Stulna skott

Den rosa är störst, blommar mest och längst. Bara några dagar efter denna bild med solen strålande bakom tog jag en bild till…

…det kommer bara mer och mer blommor ur de små knopparna som trängs på grenarna. Mobilfoto som jag skickat genom regnbyarna idag till FB och länkat därifrån – har blivit lite blekt på vägen.

Det finns en vit novemberkaktus inne i växtligheten här, med bara ett par grenar och den brukar blomma med en eller ett par blommor under kort tid. Kommer nog snart, brukar komma strax efter att den rosa har kommit igång.

Så finns det en kaktus som har fransar på och den syns inte på just dessa bilder, den har bara en gren och har bara blommat en enda gång, den är lite rödare än den rosa.

Alla tre skotten är som sig bör snodda utan ägarens vetskap och har växt sig så här stora på drygt åtta år. Nu letar jag efter en större kruka. Jag vill ha en sån där vanlig oglaserad terrakottakruka med hål i botten och passande fat till. Den bör vara lite gammal. Letar vidare.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯).

.

.

2 comments
  1. Man kan tydligen pensla lite filmjölk på nya terrakottakrukor så får de den där fina patinan snabbare. Pensla och sen lämna dem ute ett tag har jag för mig. Jag har inte testat själv, men om du med ”gammal” menade lite sliten så kan det kanske vara värt ett försök.

  2. Hej Anmaja och Lussebullen Ja det är en underbar växt det där ju äldre den blir desto fler blommor trångt och jäkligt skall den ha stackarn i krukan och lite vatten med fattar inte ibland att de överlever

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.