Underbar doft eller skitsnack

Ingen gång har Lussekattbajset doftat så gott som idag!

För jag har plockat fram PeeWee-lådan igen och efter två dygn gav han efter och bajsade i den idag.

Jag körde med en ny, lite mer vågad metod denna gång. Plockade helt enkelt bort sandlådan helt och ställde fram PeeWee med nya fräscha pellets, med lite gammal sand i hörnet och en liten del av senaste *nummer två* – bara för doftens skull. För att kattrackaren skulle ’känna igen sig’.

Jag var mest rädd att han skulle gå runt och bajsa på andra ställen. Hade ingen tanke på att han skulle låta bli att göra ’tvåan’, att våga vägra. Men så såg det till en början ut, att han helt enkelt skulle vägra.

I vanliga fall är han punktlig, två kissningar och en bajsning per dygn. När han enbart kissade i pelletsen och för övrigt betedde sig som vanligt var jag först inte orolig. Men i natt har jag legat vaken, sovit och (mar-)drömt, om hur jag ska göra. Har sett för min inre syn hur han skulle få förstoppning, börja må dåligt, få åka till veterinären, kanske avliva honom för att han inte kunde bajsa.

…och tänkte att vi får stå ut till tisdag. För från och med den 20 oktober har jag försäkrat honom – ja jag veeet det borde jag för jösse namn ha gjort för fem år sen.

Jag började dagen med att logga in på Katter iFokus och ställde en fråga, bad om råd. Väntade en stund, ingen svarade så där direkt. Jag var ju rätt tidigt, söndagmorgon och allt.

Sen hände undret, jag satt med elvakaffet och en 86-procentig chokladbit när jag kände en ’underbar doft’!

Och sen har jag kikat in och sett att jag fått några svar som jag tackade för. Tänk att på iFokus går att diskutera det mesta. Finns hur många intressegrupper du bara kan tänka dej. Kika in du också!

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

1 comment
  1. Ja, tänk vad glädejämnena kan skifta från dag till dag (fniss)!! Men sk-er man inte dör man ju, så visst är det viktigt. Den här soliga söndagseftermiddagen har jag promenixat i ”skogen” och plockat kottar. Kram Eva Linnea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.