Ett längre inlägg än vanligt

Det är ju inte varje dag som jag dricker rosa champagne, ja inte champagne över huvudtaget. Inte så att jag inte gillar (och jag säger inte som jag sa förr att det går lika bra med Pommac), nej det blir liksom bara inte av och anledningen till att korka upp infaller inte så tätt i min familj om jag säger så.

När Tinna och Annika kom i fredags hade Tinna med en sån här tjusig flaska som hon fått som gåva vid något tillfälle och jag ska inte säga vad den kostar. God var den i alla fall och vi nasslade i oss lite salta smånötter och chips, eller vad det heter, till.

Det var jättetrevigt att ha mina ’gamla’ vänner här. De kom alltså i fredags kväll efter att ha varit i Glasriket och storhandlat glas och då bjöd jag på en mustig köttgryta med ångkokta grönsaker till. Vi satt och gaggade, drack rött och orkade inte vara uppe lika länge som när vi var unga.

å andra sidan kanske vi steg upp lite tidigare än vi hade gjort för 20-30-40 år sen?

Jag hade ju en tanke att vi skulle åka på skördefesten på öland, men vi beslöt att promenera in på stan i stället. Vädret var fint och det var roligt att visa min närmiljö. Och jag blir alltid så glad när det kommer folk till min lilla stad och handlar. Vi handlade bla varsin sjal alla tre, alla olika och i underbara vackra färger.

Efter stan blev det i alla fall en liten tur till öland och bla Paradisverkstan. Sen hem och dricka rosa bubbel, äta ’Fiskelycka’ med vitt och ostar med rött.

Redan kl nio började vi gäspa, men då satte vi oss vid datorn och jag visade dem bland annat lite om hur Facebook fungerar. Och så viasde jag hur man kan komma in på ’mina sidor’ och se fler av mina bilder. I vänstermenyn här står *Start för mina sidor* där du kan klicka ifall du också vill se?

Efter frukost idag, med kokt ägg, sill, bröd, ost, korv, honungsvatten, te och kaffe har vi bara tagit en liten promenad till verkstan där de köpte tre av tomtarna jag visade häromdagen och en av mina krukor.

Sen blev det så tomt sen de åkt.

Jag hade tänkt ta en cykeltur i det fina vädret, men jag började nysa och har hela eftermiddagen haft ett rejält ’överkänslighetsanfall’ av något okänt som jag inte orkar fundera ut vad det beror på.

Fick frågan om det går att kommentera så att bara jag kan se, men jag fick svara att det inte går i min blogg. Men det går ju alltid att vara anonym, alltså du skriver inte hela ditt namn i namnfältet utan väljer något annat. Kanske bara förnamnet, ett nicknamn eller ’Den gamla vännen’ eller liknande.

E-adressen måste dock alltid fyllas i, men den ser förstås bara jag. Där det står URL kan den som har en egen blogg, hemsida eller annan sida skriva in adressen, då den kommer som en länk under namnet, eller det som står i stället för namnet. Eller låter du fältet vara tomt.

Detta blev ett av de längre inläggen jag gjort på senare tid – upplysningsvis.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

6 comments
 1. Man ska vara rädd om sina vänner! Jag har ”syndat” gruveligt, tagit allt för givet, men jag har lärt mig! Kram Eva Linnea

 2. Hej! Låter som om ni haft en riktigt mysig helg, det är alltid trevligt att träffa gamla vänner. Har också haft en jättemysig helg med firande av dotterns födelsedag… många vid bordet blev vi!

  Tänkte på det där med ”privata kommentarer”… Har inte du möjligheten att välja vilka kommentarer du lägger upp?

 3. Sist jag drack champagne var på stenåldern. Jag blev yr i kålroten haha!

 4. Vad treviigt vi hade och visst är det härligt med champagne!! Tack för senast! Resan hem gick ju bra och vi pratade mycket om i bilen hur trevligt det hade varit hos Dig i Kalmar. Det får inte dröja för länge nu till vi ses igen därnere.
  kramar

 5. Hej Anmaja oj så mycket gott bubbel i fin förpackning. Roligt att träffa sina gamla vänner så där! Det lyser upp lite höstmörkret som infunnit sig Paradisverkstaden ja ett maffigt ställe som jag med besöker när jag kommer iväg.
  Roligt handla där om än aningens dyrt men så är det där.

 6. Anmaja vet du jag gick och dansade folkdans i Rågsved i en lokal där i centrumet en trappa upp minns jag kanske du med gjort´fniss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.