Gamla vänner


Syrran o jag, sommaren 1962 i Köpenhamn
(Har framhävt mig själv* L*)

1962 var jag tolv år och kom jag till en ny klass på vårkanten, årskurs fem. Vi hade bott i Hägernäs, norr om Stockholm då min pappa plötsligt dog i en bilolycka. Vi flyttade till Rågsved, mamma, syrran och jag.

I Rågsved blev jag vän med bla Marie, Tinna, Annika och Annesophie. Tyvär vet jag inte vart Marie tog vägen då vi bara höll kontakten något år efter grundskolan, men de övriga tre har jag haft kontakt med även sen vi slutade skolan. Vi ses då och då när jag kommer till Stockholm och de har varit här med några års mellanrum. Ja åren går snabbt, det är sex år sen de var här…

Nu är det dags igen och det ska bli jättekul, fast tyvärr kunde inte Fia komma. Jag har städat undan lite idag så de får plats i min röra. I morgon ska jag göra en riktigt mustig köttgryta till de kommer och det blir några glas rött till och en massa snack och pladder kan jag tänka.

På lördag är det ju skördefest så jag tror vi kommer att ta en tur över till öland och se vad vi kan hitta på för trevligt. Kommer förmodligen inte att komma åt datorn i vanlig utstäckning så jag önskar alla en trevlig helg redan idag!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
  1. Vad roligt att ha kontakt med gamla skolkompisar fortfarande! Själv vet jag knappt vad en enda en har för sig nuförtiden…

  2. Men da hahah..här ser du en som är uppväxt i Stureby Bäckaskiftsvägen,
    Jag hajade till när jag läste ditt inlägg Hägernäs sa du med mitt första hus inköptes uppe Åkersberga men födelsedagsfest avhölls i ”flygarvillan i Hägernäs minns du den?

  3. Vilken underbar bild!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.