Hälsapanelen – första svaren…

Här ska vara ett foto på mig men det kan vi väl hoppa över…

är i lokala blaskan idag…

En 60-årig bloggare som jobbar på barnkliniken i Kalmar. Hon mår bra av att dansa linedance, cykla och umgås med vänner.

Hur håller du förkylningar borta – äter du kosttillskott eller extra vitaminer?

Har aldrig petat i mig sådant och inte varit särskilt rädd för att bli smittad, för blir jag sjuk så blir jag. Efter en lunginflammation i början av året så dricker jag en kopp honungsvatten varje morgon och jag har inte varit förkyld sen dess. Jag tror att tron på honungen gjort sitt.

Vad gör dig stressad?

Inte så mycket nu för tiden, jag kan bli otålig ibland, men stressad blev jag mer förut, när barnen var små och skulle iväg och det var en massa tider som skulle passas. Ibland blir jag stressad av att behöva vänta på folk som tar min tid genom att inte passa den. Det är dåligt. Nyligen blev jag stressad när jag gick genom tullen och det började pipa om mitt handbagage och alla talade en obegriplig danska. Det pep bara för att jag lagt en liten sax på fel ställe…

Vad gör du när du blir sötsugen?

Mitt sötsug försvann när jag minskade ner på kolhydrater, tog bort alla lätta/lightprodukter och ökade upp fettet. Innan dess var jag en stor sockergris. Jag ”fick ett återfall” i somras, började lite smått att äta glass, kakor och bullar och det kulminerade när jag var på semester i Portugal. Jag åt brylépudding nästan varje dag. Ha, ha, ha. Men nu är jag tillbaka på banan igen, inga kolhydrater, inget sötsug. På kuppen kan jag gå ner i vikt också

Ge oss tips på må-bra-saker att göra i helgen?

Själv mår jag bra av att åka till min son, sonson och svärdotter i Göteborg denna helg. Ska gå på bokmässan för första gången, känns spännande. Men du som är hemma kan göra som jag brukar när jag inte reser bort, fika med goda vänner. Eller göra en picknickkorg, gå ut i skogen och plocka svamp och på kvällen kan du gå på bio. Det är ofta de enkla och lätta sakerna jag mår bra av att göra.

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
  1. Du är så klok! Kram från Eva Linnea

  2. Hoppas att du fick det trevligt i Götet! Handlat många böcker också, hoppas jag…

    Själv har jag varit några dagar i Danmark och haft det mycket gott.

    Saknade din bild i tidningsartikeln. Det var fuskigt att mörka den, visa nu bilden. 🙂

  3. Vad roligt att du är i blaskan, artikeln finns möjligen inte på blaskans webbplats?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.