Meatzza?

En slice är nice!

På min vandring i bloggarnas värld hittade jag denna blogg som Calle Robertsson skriver. Han skriver bland annat om sig själv att han äter nästan bara kött o fett och springer jättelångt i foppatofflor o kortare sträckor utan skor.

Calle har förutom bloggen en hemsida och den finns här.

Jag har kommenterat ett inlägg och frågat om jag får visa hans recept här, jag hoppas jag får ett positivt svar.

Jag har kopierat rakt av;

.

2010-07-26 Meatzza time

.

Meatzza, va är det? undrar säkert vän av ordning. Låt mig reda ut begreppet.
Meat kommer från engelskans ord för kött och zza från italienskans Pizza. Resultatet blir en pizzaformad anrättning där man till fyllning har vad man vill men bottnen består av köttfärs.
Hur gott låter inte det?
Så här gick det till när jag lagade denna fantastiska rätt.
Först tog jag en ansenlig mängd köttfärs och tryckte ut i en pajform samt adderade lite salt och peppar.
.

The botten is nådd

Satten den i mitten på ugnen i ca 20 min på 200 grader.
Under tiden förberedde jag toppingen, rejält med riven ost, några bitar västergöta-salami, ett pkt backon, och en hackad pepparfrukt.
.
Good shit!

När bottnen var klar slog jag av överskottsvattnet som bildats och lade botten på en plåt med smörpapper. (man kan ha kvar den i formen om man vill)
Lastade på fyllningen och toppade med lite oregano.
.

Fyllning på

In i ugnen, samma värme men nu tyckte jag det räckte med 15 minuter.
.
Färdig Meatzza!

Med god aptit försvann halva meatzzan ner i det stora hålet jag har mitt i ansiktet. Resten hamnade i kylskåpet till senare förtäring.
.

För den riktiga pizza-feelingen kanske man ska bre på lite tomatsås men det glömde jag idag. Gott blev det ändå.
.
– ät!
/Calle
.
2 comments
  1. Vilken bra idé om man inte vill äta en massa bröd = pizzaunderdel! Bra idé annars oxå på ”köttfärslimpa”. Kram

  2. Hej Anmaja Ojoj så mycket gott det var då.Skall kika på hans blogg med men hinner inte nu får bli senare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.