Verkstan

Har kommit igång i verkstan nu, höstermin 2010. Har varit flera onsdagar i rad och idag orkade jag vara där och ’jobba’ i tre timmar. Gjorde bokstäver, tre A:n, tre E:n, två D:n, ett J, ett O och ett L. Först var jag inte så nöjd, men de fick torka till lite och sen filade jag lite på dem och nu får de torka helt i press mellan träskivor.

Förra veckan var mina tomtar klara och jag blev sååå nöjd med dem. De är gjorda i en jättetrist lera som jag inte vet var jag fått från och jag hade tänkt att bara måla dem med någon röd färg. Men jag chansade med två glasyrer, jag tror jag skrev om det här tidigare.

Jag är ju inte så där haj på glasyrer. Det var skillnad när vi gick på kurs en gång och det fanns mängder med olika glasyrer att bara röra om och använda. Nu har jag två, de heter Lapizlazuli och Silverbird eller nåt liknande och här blandade jag friskt. Doppade nerifrån och doppade uppifrån.

Ibland blir det bra, ibland inte och några förväntningar har jag lärt mig att inte ha – för då brukar det faktiskt gå vägen!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

9 comments
 1. Kuliga & snyggisar till tomtar du har gjort! Det blir fian julklappar. Hur höga är de? Är det stengods = kan man ha dem ute?
  Kram Eva Linnea

 2. Men duuuuu vilka härliga tomtar..menar du att du gör dessa? Himmel så fiiiina..jag letar alltid efter fintomtar som inte är röda..har en liten samling i sandfärgat och upp i gråton..shit vilka godingar jag ser här i dessa toner..

 3. Jess, stengods, går att ha ute i ur o skur året om. Jag jobbar bara med stengodslera, gillar inte lergods. Har gjort grejer i porslin nån gång. Om jag hade haft en registrerad firma hade den hetat *Omaka Stengods* kanske ni läst vid något tillfälle – mitt bloggnamn i adressfältet till ex. 😉

  Dessa tomtar är nog bara 12 cm ca. Jag har gjort dem flera gånger och sålt på julmarknad men då har de varit i rödbrun lera utan glasyr.

  Anna-Anmaja

 4. Tomtarna är fina och annorlunda, mot det vanliga röda. Men jag undrar om de stackarna ser nåt?

 5. Helt underbara! Och vilka färger. Att du inte är så haj på glasyrer kan inte stämma, för när jag tittade på bilderna tänkte jag först på de härliga färgerna och skiftningarna och att det ser väldans komplicerat ut att kunna vara så duktig på att lägga glasyr. 😉

 6. Hej Anmaja Ja det var u söta Tomtar du gjort, Tänk så många olika sorters tomtar det finns! man undrar om det är den mest avbildade saken som finns! En del samlar ju på dem så de har tusentals med men det låter lite jobbigt. Keramiktomtar däremot kan man ju ha ett par stycken av Kul att göra dem själv Lisa Larsson har ju gjort ett gäng tomtar och lucior också fina

 7. Vilka fantastiska, kanon fina tomtar! Är det möjligtvis så att de är till salu?? Skulle vilja ha en eller två i trädgården till vintern!

 8. conny, de ser mer än du kan tro!

  Gröna Anna, jag har egentligen bara två glasyrer som går att använda och jag blandade hej vilt.

  Filifjonkan, Jag kan nog inte riktigt mäta mig med Lisa Larssons alster, fast mina är ju unika och alla olika – det är inte hennes…

  Kristin, jo jag säljer det mesta jag gör. De kan nog vara fina i snön till vintern, men tänk på att de bara är ca 12 cm.

  TACK för alla kommentarer!
  Anna-Anmaja

 9. Härliga tomtar. De riktiga tomtarna hade inte röda luvor, så dina är av rätta sorten. riktigt fina.
  Kram Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.