RUT igen

Stapeldiagrammet nedan visar hur stort RUT-avdrag varje person i olika inkomstgrupper gjorde i genomsnitt under 2008. Den vänstra stapeln består av alla med en årsinkomst på mindre än en halv miljon, vilket är 96 procent av Sveriges befolkning. Alla med en årsinkomst under en halv miljon per år gjorde i genomsnitt avdrag på 27 kr per person. De med årsinkomster mellan en halv miljon och en miljon kr erhöll i genomsnitt 408 kr var (den mellersta stapeln). Allra mest fick personer med en årsinkomst över miljonen – vilket syns i den högra stapeln. Denna lilla grupp med mycket höga inkomster fick i snitt RUT-avdrag på 1 549 kr per person år 2008.

Genomsnittligt RUT-avdrag 2008 per person i olika inkomstgrupper

Källa; Vänsterekonomerna

är RUT för mig? Nej, knappast. Bort med RUT!

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
 1. Nej, bort med RUT! Vi vanliga har ju ändå inte råd. Så något som gynnar endast de välsuttna är väl inget jag vill betala skatt till.
  Då får vi se till på söndag att det blir ändring!
  Hulda

 2. Ska alla ha det lika dåligt????

  Ok – en snedfördelning – men vilken tur att dessa höginkomsttagare behöver hjälp så att många har en chans att få jobba och tjäna in en slant till hushållet!!!

 3. De rika har råd att betala en RUT utan att ta skattepengar till det. Skattepengar som kan gå till de mindre bemedlade tex. sjuka, barnomsorg mm, mm, mm…
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.