Lokala pdf-blaskan


Min papperstidning – utan papper!

Jag prenumererar på lokala blaskan och läser den bara på nätet. Papperstidning på nätet – ja! Jag slipper samla tidningar på hög och åka till återvinningen med dem. Loggar bara in med ett nummer jag fått och mitt egna lösenord. Jag gör det varje dag, jag gjorde det i Portugal och brukar göra det när jag åker tåg. Tänk vad bra att prenumerera på en tidning som jag har tillgång till överallt, när jag vill. Det kostar 50 kr i månaden.

Det tar tid att läsa tidningen, alltid hittar jag nåt som drar iväg och så googlar jag, citerar, gör tidningsklipp… Det kan vara nackdelen med pdf-varianten.


å där är jag igeen!

Det är ju inte bara och ta saxen och klippa, går ju inte att klippa i datorskärmen! Nej jag får göra en skärmdump och kopiera in i PhotoShop och göra en beskäring, göra en bild av klippet helt enkelt.


Jag skrollar sida för sida
och kan ändra ’procenten’ så att texten blir lagom.

Har gjort ett par bilder av några sidor i tidningen för att du ska se att jag faktiskt läser papperstidningen – fast på nätet, som jag sa. Det är inget konstigt med det.


Så här ser nättidningen ut, du känner säkert igen den
även om du läser en annan tidning på nätet?
Och då vet du att allt från pappersvarianten inte finns här.

Finns folk som undrar, tror att inte allt är med och frågar om annonser, födda och dödda är med. Klart det är med.

Och tänk på vad många trädstammar jag sparar…

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
  1. Hur känns det att läsa om sig själv i tidningen?
    Bra, eller? Kram

  2. Hej Anmaja. Ja visst är det bra med tidningen så här. Jag läser gratis tidningen det räcker för min del numera Har haft en pren så där. Skönt slippa åka till återvinningen med alla tidningar också. Man får ju dit i alla fall med allt annat bråte numera ! Brr grått idag och regn gissar du har likadant.

  3. det här kommer jag ihåg när du faktiskt tipsade om i mina nosar! har glömt kolla upp om det finns möjlighet till pdf-prenumeration på mina morrontidningar men jag ska göra ett nytt försök nu! att minnas att komma ihåg alltså 😉

    tack för uppdateringspåminnelse!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.