Albufeira

På tåget till flyget – matsäck i form av stektaäggmackor och rödvin.

Mycket gott har vi ätit – Portugisisk mat

Skavsår av sand, saltvatten och sandalremmar…

Var det verkligen renare att bada i hotellpoolen?

Skönt i alla fall att ’slippa’ sand och salt en stund.

Mitt i prick – där är ju jag!

Grillad tonfisk – gott men torrt. Saknade feta såser!

Höga vågor att hoppa under, med tumme och pekfinger för näsan…

Packad och klar, bara lite vila innan hemgång.

Raka spår ända hem, allt har klaffat!

(Bilderna är från MMS till FB)

Jahaja, efter fem års sparande i Vinlotterigänget så har vi nu varit en vecka i Albufeira på sydkusten i Portugal. Med 38 grader i luften, sol, blå himmel alla dagar utom sista då det mulnade lite, god mat, gott vin/öl, salta bad, poolbad och så vidare – är jag riktigt nöjd. Vi har haft sååå trevligt!

Hittade en liten favvisaffär där jag handlade kläder. Den låg på en liten tvärgränd mellan tursistiska affärer som var måttligt lockande. Handlade en stickad poncho/linne i rött, en orange tunika, ett par naturfärgade linnebyxor och en grå volangkjol med brodyr… Ja nu hade jag ju satt av pengar för att inte snåla. Då gjorde jag inte det, jag unnade mig det jag ville ha.

Tack moster Margareta för att jag kunde göra denna resa och känna att jag hade råd med det jag ville göra, köpa och äta. Ja och dricka också – men det säger jag inte högt så att mostern hör… *

* Moster Margareta var nykterist, då menar jag absolutist.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

5 comments
 1. Hej Anmaja, Välkommen hem då så mycket Ser ut att ha haft det så skönt.Precis som det skall vara när man tar en tur så där och har semester. Hoppas dina skavsår lugnat sig det gör ont med sådana,Ser också att ni inte har behövt gå hungriga precis skrattar..

 2. Du har väl ledigt till måndag? Behövs säkert!:-)
  Förstår inte hur de kunde ta fel på dig i havet…
  Tycker det var en mycket tydlig bild!

 3. Tack Filifjonkan, det har varit sååå skönt! Skavsåren blev bra med Compeedplåster. 🙂

  Britt-Marie, jag har jobbat idag, men dags för sängen nu. Visst syns jag tydligt, med orange baddräkt dessutom! 😉

  Anna-Anmaja

 4. VÄLKOMMEN hem från denna, vad det verkar, helt underbara resa. Solbränd och vacker? Trots att vi hade tropisk hetta i Sverige i somras är det nå´t annat utomland i alla fall. Kram

 5. Hej! Vad roligt att du är hemma igen. Bilderna är härliga. Vad kul att du gjorde den här resan och att du hittade fina saker att köpa. Maten ser riktigt mumsig ut och då menar jag även tonfisken. Inte alls för torrt tror jag, utan bara gott. Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.