Kalle Moreus


Stina sjunger på Kalmar slott – underbart!
Kvalitén är inte på topp, men ändå…
.
Jag gillar Kalle Moreus, han var på teve ett igår och han är som en riktig liten mysgubbe. Inte visste jag att det var han som skrivit musiken till Koppången. Alltid lär jag mig nåt när jag sitter o ugglar här i soffan med lapptoppen i knät, teveburken på och NadaChair runt ryggen.
.
Enligt Wikipedia har jag även lärt mig idag:

>>>Koppången är ett våtmarksområde i Orsa finnmark, omkring fyra mil norr om Orsa i Dalarna. Koppången är även ett 4391 hektar stort naturreservat som bildades 1998.

Koppångens naturreservat är 1,5 mil långt och 4 km brett och ligger i huvudsak norr om Emådalen. Det karaktäriseras av stora skogsmarker och vidsträckta sluttande myrar som drar sig högt upp i bergssluttningarna. Höjdnivån varierar ungefär mellan 450 och 650 meter över havet.

Koppången har lånat sitt namn till en låt komponerad av Per-Erik Moresu och som ursprungligen är skriven för fiol, tillhör gruppen folkmusik och finns utgiven på en skiva med Orsa spelmän.

Py Bäckman har skrivit en text till melodin och den finns utgiven på skiva med bl.a. Anne Sofie von Otter, Helen Sjöholm, Sissel Kyrkjebø och Elisabeth Andreasson.<<<

Och jag har spelat in Stina här över. *L*

”Man lär så länge man lever”- visst är det så!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
 1. Ja, vi såg också Kalle i går, visst verkar han mysig. Har haft den lyckan att höra honom live och hela orkestern, men långt innan de blev berömda. Vilket tryck!!
  Hulda

 2. Tänk att Kalle Moreus fick vara med i Tv programmet ”På Spåret”
  Nu låter dom visst vilka idiot som helst vara med.
  Moreus och Py Bäckman kunskaps nivå måste ligga mycket lågt. Uppträdde som två idioter tycker jag.
  Erik

 3. Erik, jag såg inte programmet, men jag tror inte jag delar din åsikt.
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.