Lita alltid på SJ!


Genom smålandsskogen på spår.

Sicken TUR att mitt tåg var elva minuter försenat i Hovmantorp!

Ja jisses ja, inte hade jag bättre koll på min tågtid, än att jag med största sannorlikhet missat tåget om det inte varit försenat. Jag hade kollat tiderna från både Lessebo och Hovmantorp och köpt biljett från Hovmantorp för att vara garderad. Sen skulle Eva Linnea få avgöra till vilken station hon ville köra. Vi kom båda fram till att vägen till Hovmantorp verkade bäst. Ja, den var dessutom rent magnifikt vacker!

Och jag hade tågtiden från Lessebo i huvet – klockan 16-nånting…

Ja, vi träffades ju i dag igen, bloggvännen Eva Linnea, vi åt en kebab i Växjö, gick på stan en sväng och åkte sen hem till hennes hus där hon bjöd på mumsiga våfflor, vispad grädde och kaffe.

Jag hade tänkt fotografera hennes ”gästrabatt”men glömde helt bort det. Inte alls så himla typiskt mig, vet inte vad som klickade? Har släpat runt min ’storkamera’ och knappt tagit nåt mer kort än på träd som vi susat förbi med tåget och på några rostiga spår i väntan på tåget… Däremot är det himla typiskt mig att glömma ta med något att sätta/plantera i hennes gästrabatt som jag läste om för ett tag sen!

Halv fyra åkte vi från Eva Linneas hus för att slippa stressa, men det var nog lite längre än vi båda trott, efter vår utforskning på kartan. Bara någon minut innan/efter fyra kom vi fram till stationen och jag rusade iväg efter ett snabbt ’hej å tack’.

Då upptäckte jag att tågtiden i Hovmantorp var 15:59!

Jag skulle bara ha sett änden på det, om inte SJ kört sin vanliga stil med försening. Men SJ kan man lite på, de är alltid försenade!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
 1. Sicken tur i oturen att SJ (inte) håller vad de lovar! Men det gick ju bra till slut eller hur?
  Tack för en trevlig träff, lunch i Växjö och fika hos mig. Presenterna har jag hängt och ställt upp i hyllan som sitter utanpå bastun. Där ska jag så småningom ställa ett bord (under hyllan alltså). Där ska jag stå och fixa med mina blommor.
  Ha det gott i värmen.
  Kram

 2. Nog blev jag fundersam när du skrev att man alltid kan lita på SJ… men naturligtvis hade du knorrpå det. Och sa sanningen, vilken tur att Sj är så pålitligt sena jämt!!
  Hulda

 3. Det blev lite ont om tid så jag glömde helt bort att fota kalaset. Läs mer om ANMAJA´s hemfärd här. ANMAJA hade med sig två helt underbara små tavlor som hon gjort själv, med visdomsord…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.