Sol ute…

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne. Var det sådana verser vi skrev i våra poesiböcker när vi var små? Skulle kunna titta efter för jag har min bok kvar, den står i bokhyllan tillsammans med ”Mina-vännerboken”där kompisarna fyllt i olika uppgifter om sig själva.

Nu för tiden har vi våra vänner på Facebook, via e-post och andra diskussionsplatser. Men då, som nu, har vi vänner i verkligheten, men då inte lika många och inte på samma sätt. Var det kvalité då och kvantitet nu? Jag tror inte det, kanske för vissa, men inte för egen del. Jag samlar inte på cybervänner, sorterar och ignorerar några förfrågningar ibland. Har aldrig velat ha långa vänlistor – till vilken nytta har man dem?

Tiderna förändras. Och vi med dem.

Ibland plockar jag fram min dagbok, min dagbok jag skrivit sen jag lärde mig hantera papper och penna. Ja det är ju inte bara en enda bok, jag är nog uppe i ett tjugotal tror jag. De ligger väl bevarade för framtiden. Där skriver jag naturligtvis inte så ofta nu, det blir sånt som jag inte delar med mina bloggläsare.

Ibland plockar jag fram något av alla mina fyrtiotvå fotoalbum och tittar i och får en nostalgikick av.

Ibland sätter jag mig inte vid min laptop, jag tar i stället fram mina stickor och garnet som jag just nu stickar ’Pippitröjor’ till de yngsta barnbarnen av. Ja det vet ju ni som följer min blogg. Sett bilder av på FB också – de som är vän med mig där.

Jag började med ’Sol ute…’ och här sprakar, öser och fullkomligt strålar solen – så jag undrar varför jag sitter här?

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

4 comments
 1. När tycker du vi ska ta vår fika? Jag har semester nu och är i Nöbbele.
  Kram Eva Linnea
  PS Maila mig på eva.linnea@live.se DS

 2. Ja nu har vi verkligen en stor sol ute…. och det är härligt.
  Ja tiderna förändras verkligen
  Kram Ingrid

 3. Jag läser också mina gamla dagböcker ibland. Det är nyttigt. Vi var inte så olika dagens ungdomar.

 4. alltså, jag tror det är en annan typ av vänskap idag. man sorterar kvickare bort de ”oviktiga”, och det är ju så mycket lättare att hålla kontakten idag. fler vänner, och bättre! så tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.