Spektakel


Bild från affisch.se

Att gifta sig i kyrkan, med bakelseklänning och pingvinskärt och lova gud och hela baletten evig trohet, vad är det om inte ett spektakel? Själv gick jag ju till borgmästaren (1974) och klarade av det rätt snabbt och ur kyrkan gick jag av nån konstig anledning inte förrän många år senare (2009). Det blev bara inte av.

Ett kronprinsessbröllop, vad är då det? Men det ääär ju så underbart att se, att uppleva nästan lajv genom teveburken, en prinsessa som får sin prins av folket. Jag hade nog åkt in och viftat med vår svenska flagga om jag varit i den kungliga hufvudstaden idag. Nu har teven i stället varit på sen kl 14 och jag tittar än. Och tårarna har flödat och jag har snörvlat. Ja jisses ja.

Här hemma har solen kastat sina strålar ner från en klarblå himmel och det har blåst svala vindar, inte så skönt, det har därför varit helt okej att sitta inne och nu har jag tänt massor av ljus på spishällen fast solen fortfarande flödar in genom gardinen.

Och teveburken är fortfarande på och snart ska ”vi”äta middag. Alla gäster har inte satt sig vid borden och det ”finaste folket”är inte heller på plats än.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
 1. Jag är helt säker på att vi var många som satt och snörvlade framför TVn igår! Hur skulle man kunna låta bli? Så vackert!!

  Kram Gunilla

 2. Hej AnMaJa
  Jag som är royalist tycker inte det kallas spektakel. Var ett riktigt sagobröllop eller hur? Hade i så fall stått vid din sida och viftat,
  Satt i norr och regnet bara öste ner men vad gjorde det när det var BRÖLLOP på tv. Snyftade också ett par gånger, gick inte att låta bli. De var så fina. Tänk att som hans föräldrar bli ”inkastade” i det kungliga, hu hemska tanke., Tur att mina barn sina respektive så jag behöver inte oroa mig och det gäller ju dig med eller hur? Hoppas de nygifta får det bra och inte för mycket bevakning av massmedia. Klurar på hur lång tid det kommer att ta innan första orden om att hon är gravid skrivs?? Kan du göra en liten vad hållning på din blogg om detta Anna?
  Ha det så gott och hoppas Röde R sköter sig
  Kram fr emM

 3. Klart det var ett spektakel… ;-D
  Men ett romantiskt och fint spektakel!
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.