Tionde


En av de första bilderna i min nuvarande blogg

Har sett flera bloggar där det tionde blogginlägget presenteras. Jag vet inte var det kommer från, men jag visar gärna mitt tionde också… Ska bara leta upp det och funderar på om jag ska ta det i min första blogg eller i denna.

Jag väljer mina bägge bloggar, så här kommer det tionde inlägget i första bloggen och jag hade inte bifogat någon bild, annars hade ett riktigt blixtfall varit snyggt:

Regnet kom…

Regnet och åskan från väst, visst kom det hit också! Det försvann inte alls över Smålands mörka skogar som jag trodde. Jag vaknade vid tre av dundret långt bort, jag tror aldrig det kom här över. I så fall sov jag gott igen.

Jag vet inte hur jag kan skydda datorn vid åska. Tänkte när jag vaknade att den var avstängd som alla nätter… Men jag kom på att jag höll på med defragmentering, den var dock färdig så jag ständgde av. Men räcker det att bara stänga av, eller måste jag dra ut sladdarna också? Det är veckand fråga – om nån kan svara?

Dagens sanning: Om ingen läser min blogg, så kan jag inte få svar via den. Smart va?

Anmaja

…och detta är tionde, också utan bild, i denna min nuvarande blogg:

Klockan 23.02 tisdag 10 januari 2006

Vinlotteri

årets första Vinlotteri hos Ulrika. Vi var åtta stycken, fyra hade förhinder, ungefär som det brukar vara. Lite lagom när inte alla kommer så vi hinner prata med alla. Fast det är förstås väldigt kul om alla kan komma också.

I år kommer vi att fira 20-årsjubileum! Tänk vad tiden går fort. Emma var med första gången och då var hon knappt tio år och blev bjuden på cider som hon gick igång på! Ingen tänkte på att det var lite alkohol i! Ja jisses ja.

Det var efter sommaren o semestrarna jag blev tillfrågad på jobbet om jag ville vara med på Vinlotteri. Sånt var rätt nytt då och väldigt populärt. Hon som startade upp det var en tjej som jobbade hos oss ett kort tag bara, Anncha kallades hon tror jag. Så var det Lena, Irene o några till som jag inte minns nu. Fast om jag går o tittar i vår bok som vi haft sen start så kan jag läsa vilka det var – orkar inte resa på mig…

Nu är vi som sagt tolv, tidigare har vi varit lite olika antal, men tolv är bra. Vinsterna blir då sex, fyra eller två flaskor eftersom vi alltid lämnar en även då vi inte kan vara med. Vi har en lite annorlunda dragning – allt för spänningens skull. :-) Hon som vi är hemma hos skriver tolv lappar med våra namn på och när vi drar är det hon som börjar dra en lapp. Om det då står Anne på den så har inte Anne vunnit nåt. är dessutom inte Anne där så VRåååLAR vi av glädje för det är ju inget kul om de som inte är där vinner!! *L* är Anne där så får hon dra nästa lapp, annars gör värdinnan det och då tar hon säker mig eller Gunnel eller Annika som heller inte vinner. När tre lappar återstår har vi de tre vinnarna och det är så djäkla spännande om jag hänger kvar tills fyra lappar är kvar.

Varför skriver jag “lappar”? När det är LOTTER?

Vann jag någon liten ynka flaska ikväll då? Näpp och jag blev dragen rätt tidigt så då var det kört!!

Anmaja

Tre kommentarer fick jag, men det var Jonassonen som var support för min nya blogg som ställde frågor och jag svarade. Men det var även en ung kille som hittade redan till min första blogg. Andreas Karelid heter han – eller hette… Jag har gjort efterforskningar, men inte hittat på honom igen. Han var väldigt sjuk den sista tiden vi hade kontakt och plötsligt var det tyst och hans egen blogg hade han tagit bort en tid innan. Jag har undrat och saknat.

Mycket vatten har alltså flutit sen mitt första tionde inlägg – och mitt andra tionde inlägg.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

5 comments
 1. Jag gillar avslutningen på vinlotteriet, ”och jag blev dragen rätt tidigt”. Av allt vin eller? 😉

 2. En fascinerande elektronisk dagbok!
  Västliga brisar med ett atjoo…

 3. Hej Anmaja,

  Skriv gärna ett mail till mig. Jag har något väldigt tråkigt att berätta :-/.

  Mvh M

 4. M – ledsen att du har tråkiga nyheter, men tyvärr har jag ingen aning om vem du är, så du får nog vända dej till någon annan.
  Anmaja

 5. M, stort varmt TACK för att du kontaktade mig. Jag förstod ju när jag tänkte till lite i vilket ärende det var!
  MVH – Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.