Koncentration


Ostkantens Linedancers inviger dansbanan i Gästhamnen

Gympa för knopp o kropp. Koncentrerad för att följa musiken och ta de rätta stegen till alla de olika varierade danser vi lärt oss under åren. För min del har jag inte lärt mig nån dans med över hundra steg, men upp till 64, oftare färre. Jag vill inte hålla på och traggla in en massa steg och sen kanske inte dansa den dansen igen för att den varit för svår. Tycker det är roligare med enklare danser som kan dansas till alternativ musik.

Tyvärr missuppfattas Linedance ibland av dem som inte vet vad det innebär och måga har negativa fördomar om denna dansform. Lite trist att inte vara mer påläst när man är utvald bloggare som Sofia Ekholm* på Barometern är. Jag tror att hon har bestämt sig för att hon inte gillar vår dans i hamnen, men ändå har hon dragits sig dit igen för att se på oss och tycka till om hur dåliga vi är fast vi ”haft ett helt år på oss att öva”.

Känns som lite dålig stil och de som läser hennes blogg, (förmodligen inte så många, men ändå) får en sned bild av Linedance, om de inte ser igenom och förstår att hon ingenting begriper, ingenting förstår och ingenting vet om vår dans.

En del tror att vi är uppvisningsgruppen när vi dansar i hamnen och det visar ju också på okunskap och att de inte lyssnar på kvällens DJ. Men nu är i alla fall den nya dansbanan invigd och vi hoppas på nio soliga fina måndagskvällar framöver, innan kursstarten i september igen.

* Sofia Ekholm presenterar sig så här: Här kan ni följa mina tankar och reflektioner! Jag skriver med en touch av ironi, om allvarliga och lättsamma saker. Bloggen är både djup och ytlig, och speglar mitt synsätt på saker och ting. Jag är elak, retfull, jag hissar och dissar, klagar, försöker ibland vara rolig, dömer, njuter, rekommenderar, berömmer, påpekar, analyserar och avråder. Min blogg är seriös men inte allvarlig. Ta det jag säger med en nypa salt. I morgon kanske jag har ändrat åsikt.

Ja det kanske hon har gjort? ändrat åsikt. Ja hon är i alla fall välkommen att gå kurs hos oss. Och då kanske hon ändrar åsikt?

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
 1. Jag läste faktiskt hennes blogg idag och tyckte varken den var djup, ytlig eller rolig utan enbart elak. Klart man ska kunna byta åsikt, men att ha med det i presentationen om sin blogg låter mest som ett sätt att inte behöva ta ansvar över det man skrivit.

 2. Heja AnMaJa
  Å vad du klurar i din blogg. Tror aldrig att jag läst något som jag tyckt varit elakt av dig. Mest filosoferande som får andrar att reflekera. Instämmer med ang bloggmänniskan…..säger inte mer men tänker desto mer. Vi får ta det IRL. Är du rysligt trött som redan ska gå till bädden.
  Kollar in Ullared på 5:an….no komments men ett visst underhållningsvärde på nedre delen av skalan …hmmmm
  Säger natti, kram hej då fr emM

 3. Aha, det är linedance… Inte bugg eller dylikt, då?!
  Kram igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.