I väntrummet på gyn

Det är bra att bli kallad till mammografi och gynkontoller med jämna mellanrum. Jag vet inte om det glesar ut ju äldre man blir, men jag tror mammografin är vartannat år och gynkollen vart tredje.

Mammografin klarade jag ju av för ett par veckor sen och väntar fortfarande på svaret och det håller mig lugn – för jag tror att om de velat ta nya bilder eller sett nåt konstigt hade de hört av sig snabbt. Men så är det kanske inte, jag kan ju tro det i alla fall.

Jag promenerade i värsta regnskuren till Gudmundsgården där de har gynmottagningen. När jag skakat av mig allt det blöta och öppnat dörren möttes jag av en övertäckt nummerlappsapparat. Det stod på en skylt att väntrummet var till vänster och där satt ett tiotal tjejer och tanter.

Jag nickade och hejade väldigt tyst, slog mig ner och tittade på de andra. Några tittade tillbaka, några läste slitna tidningar. Ljuset var dämpat och det hördes svag klassisk musik. Så skönt att slippa lysrör och en teve som skrålar nåt från TV-shop.

Efter ett par minuter kom en sköterska och sa ”Nästa”och en av tjejerna reste sig och gick med. Då började jag fundera över köordningen. Skulle vi själva hålla den? Hjälp, det hade redan kommit ett par efter mig, bäst att memorera vilka.

äsch tänkte jag och bröt tystnaden. ”Ska vi hålla köordningen själva här?”

Plötsligt pratade nästan alla kvinnor huller om buller och några skrattade och det blev riktigt uppsluppet. Tänk så trist det är om ingen vågar säga nåt!

Nu väntar jag på svar och hoppas underlivet är friskt.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

1 comment
  1. Vilken tur att du bröt tystnaden! Det brukar bli så mycket trevligare när någon vågar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.