Sommarprat


Inga politiker i år? För att det är valår…

Vad var det som startade klockan 13:00 den 29 juni 1959 och varade i två timmar?*

Igår presenterades sommaren 2010:s sommarpratare och visst är det som vanligt en diger samlign människor och visst vill jag lyssna på de flesta. 90 minuter, varje dag, hela sommaren. Kanske kan jag inte pricka in alla på eftermiddagen i P1, men det går att lyssna på repris och på datorn.

Jag ser fram mot detta, det finns redan nu några favoriter. Naturligtvis är jag nyfiken på vad Annika östberg har att berätta om sitt liv och alla år i USA-fängelset. Likaså Stieg Larssons sambo, Eva Gabrielsson blir intressant, liksom konstnären Anna Odell, regissören Ulf Malmros och skådespelaren Claudia Galli tänker jag pricka in och många andra förstås.

För att inte glömma bort Tina Jansson som är en helt vanlig tjej som röstats fram av oss lyssnare. Ja vanlig och vanlig, hon har ALS, är totalförlamad och kan inte prata – läs mer och ’lyssna’ på henne här. Hennes dag är den 21 juli.

Ibland kan det vara någon som jag inte alls förväntar mig nåt av, som är mest intressant, så i år kanske jag blir glatt överraskad av Annika Sörenstam, Therese Alshammar eller Anneli Alhanko som jag känner noll inför. (Ursäkta…)

Här ser du hela listan av sommarens pratare.

Egentligen skulle jag ligga i en hängmatta och lyssna varje dag, i solen under ett träd som skyddar för strålarna. Men vem har möjlighet att göra det? Kanske jag själv?

* Det allra första Sommarprogrammet!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.