Picknick

Nu finns det mängder av olika, trevliga och roliga picknickväskor och picknickkorgar i affärerna inför den stundande sommaren (ja när den nu tänker komma). Men varför är alla korgar och väskor för fyra personer? Tallrikar, glas, muggar, duk, bestick och jag vet inte vad, nerknölat så inget annat får plats?


Förbjuden frukt!

En picknick för mig är antingen något jag gör med hela familjen, man, ungar, vänner och kanske någon gammal släkting som jag släpar med. Då duger det inte med en sån där färdigpackad liten korg för fyra. Då blir det alla korgar som hemmet har att erbjuda.

Eller så är det en romantisk grej med någon som kanske är mer än vän, bara han å jag alltså. Då har jag dubbelt upp av allt om jag köper en sån där käck korg. Förresten så är grejerna ofta av plast och jag gillar verkligen inte att picknicka med plastservis. Glas, porslin och stål ska de va´!


Förbjuden frukt?

Jag blir alltid så köpsugen när jag ser de här korgarna och väskorna, det ser så trevligt ut med dem. Men jag vet att jag aldrig skulle ha användning av nån. Så jag fortsätter att packa ner finporslin, fin-vinglas, riktiga bestick, linneservetter och en rutig duk i min korg – anpassad för mina behov och fortsätter att ignorera alla lockande korgar.

Detta var dagens grubbleri. *L* Inte så djupa tankar, men de satt bak i huvet och vill komma fram.

Dagens fråga är; Vad har du för relation till picknick?

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

7 comments
 1. Vad som är bra är en ryggsäck med isolering i – fick en sån på köpet en gång. Brukar frysa vatten i plastflaskor och lägga i termosfacket ihop med det som ska vara kallt – oftast en sallad.
  Fast just nu behöver inte så mycket kylas…

 2. Jag är hlt på din linje..ingen plast här inte..det ska vara stil på picnicen..så gott det ser ut..u beställer vi bara lite sol så blir allt perfekt..

 3. Jag gillar att picknicka per cykel och då räcker det bra med cykelkorgen! Jag kan göra det ensam, tillsammans med en eller flera vänner. Här är det exempelvis så skönt att cykla till Vätterstranden, sätta sig någonstans och bara njuta… under förutsättning att vädret vill, det vill säga.

 4. Jag älskar det, men det händer alldeles för sällan!

 5. Pich-nick är kul & trevligt, men jag föredrar att sitta vid bord & stol, inte på filt. Kan det ha med åldern att göra? En skön kväll önskar Eva Linnea

 6. En rejäl korg ska det vara. Och porslin, glas och riktiga bestick!!! Köpte en korg i Indien för mer än tjugo år sedan – den hänger med än.
  Med den packad med diverse trevligheter infinner sig den rätta picknickkänslan direkt!!

 7. Du har väl inte missat SM i Picknick?

  Vi ser att du är en person som gillar sommaren och picknick och tror därför att det här skulle kunna vara en perfekt tävling för dig. Se mer information från pressmeddelandet nedan.

  Gabriella Sjödin, Star PR

  PRESSMEDDELANDE

  Har du aldrig vunnit SM? Nu har du chansen
  Den 11 juni går startskottet för SM i picknick, som arrangeras av GoGreen. Allt som behövs är att man delar med sig av sitt smultronställe och ett gott tips för picknickkorgen. Svenska folket kommer att rösta fram 21 länsvinnare, och en av dessa kommer att utses som SM-vinnare. Inte bara äran står på spel utan även en inspirerande matresa för två i Europa.

  Picknick betyder att äta utomhus, oftast på ett enkelt och okomplicerat sätt tillsammans med goda vänner och familj. För många är picknick en frihetskänsla och maten smakar ännu bättre då den intas halvliggande på en filt i det gröna. Från den 11 juni arrangerar GoGreen SM i picknick. Tävlingen pågår till och med den 30 augusti.

  – Vi vill inspirera människor att njuta av god och hälsosam mat tillsammans med dem man tycker om på ett naturligt och enkelt sätt. För mig finns det inget bättre än att ta tillfället i akt och njuta av en solig kväll eller en ledig helgdag med en picknick, säger Ankan Lindén, kock hos GoGreen och ordförande för den jury som utser vinnaren.

  Tävlingen går till som följer:

  1. Den som vill delta laddar upp bild på sin favoritplats, döper platsen och tipsar om något att bjuda på* under sin picknick på http://www.gogreen.se/picknicksm.
  2. Svenska folket röstar på den plats som de tycker är bästa picknickplatsen, så tipsa gärna vänner och familj om att rösta på dig. De platser som har flest röster i respektive län den 30 augusti 2010 vinner länsmästerskapen och går vidare till finalen.
  3. En jury med kocken Anders (Ankan) Lindén i spetsen utser en vinnare i SM i Picknick. Det som bedöms är plats och picknicktips.
  4. Vinnaren presenteras på ett event i Stockholm den 11 september och får då, förutom äran ta emot en check som ger vinnaren möjlighet att uppleva matkulturen på nära håll i ett valfritt land i Europa.

  För att följa tävlingen, rösta och få mer information om tävlingsregler, se http://www.gogreen.se/picknicksm

  * Du behöver inte vara kock för att göra detta, välj bara din favoritprodukt från GoGreens Ready to Serve sortiment och tipsa vad den passar med, som GoGreen Salsa Mediterranean på en baguette med färska grönsaker.

  För mer information:
  Om GoGreen: Victoria Bätz, Nordic Brand Manager GoGreen, e-post: victoria.batz@lantmannen.com,
  mobil: +46 709 27 87 75
  Om tävlingen: Linda Byhlmann, Star PR, e-post: linda.buhlmann@starpr.se: 08-545 29 860,
  mobil: 070-790 58 88

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.