Katt-trappor – fyra


Hur funkar denna egentligen?
Ser lite farlig ut…

Jag funderade verkligen på vem som låg bakom bloggen med alla katt-trappor som jag skrev om tidigare i veckan. Nu såg jag hos min vän i väst, Tankemosaik, att han forskat vidare och sett en notis från 2007 i Metro. Ja man kan verkligen fråga sig varför man börjar blogga om detta udda ämne, men här finns förklaringen – som har ett lite kul slut.

Varför i helsike började du blogga om kattrappor?
– Jag är arbetslös och för att inte bli en riktig soffliggare började jag ta långa promenader och la märke till att det fanns en hel del kattrappor runt om i södra Stockholm. Tänke att, ”fan det här kan man ju göra en blogg av”. Så jag började ta med mig kameran och tog lite bilder.

På din blogg finns katt-trappor från bland annat Japan, USA och Schweiz. Skiljer sig ingenjörskonsten åt mellan olika länder?
– Absolut! I Sverige är det mest en rak planka, men i andra länder verkar de lägga ner mer tid på sina byggen. Till exempel har jag sett rätt roliga spiraltrappor.

Vilken är den finaste katt-trappan du sett?
– Det är trappa i Bagarmossen i södra Stockholm. Den går upp till andra våningen och är riktigt brant.

Vad blir nästa steg? En kattlåde-blogg?

– Jag har funderat på skatbon. Har sett en del rejäla våningar uppe bland träden.

Kan du titulera dig själv Sveriges främsta expert på katt-trappor? Världens främsta kanske?
– Helt klart kungen av katt-trappor World Wide.

Har du själv katt?
– Nej nej, jag är superallergisk mot katter …

Metro rekommenderar

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

2 comments
  1. Nu börjar jag fundera på en stolpblogg…

    Skatbobloggen blir en höjdare!

  2. Visst är det lite underbart att han inte har katt själv men ändå lägger ner så mycket tid på den roliga bloggen….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.