Kortvecka/långhelg


Ni minns va? Mörkret, snön och kylan.
(Fick en påminnelse av Tankemosaik.)

Nu har jag packat och packat om för min långhelg i Skåne. Kom på att jag inte behöver ha min mellanstora väska som jag haft oupppackad sen Stockholmsbesöket. Nej, den har i ärlighetens namn blivit urplockad på det mesta, bara några grejer kvar på botten, men nu upptäckte jag alltså att det räcker med min lilla veckoändeväska. Så måste det väl heta på svenska va? Weekendväska på svengelska.

Jag ska ju bara vara borta från fredag morgon till måndag kväll. Lussebullen ses om av vänner och mitt bo ses om av hyresvärden. Jag har ju så goda vänner och bor ju så himla bra. Bättre kan jag inte ha det. Förresten vågade jag mig på att knacka på hos hyresvärden och be om skjuts till tåget lite före sju i morgon bitti. Jag hoppas kunna skjutsa dem nån gång som tack, nån gång då de ska på fest och dricka lite vin eller så.

Och nu bär det av i förstaklass med SJ mot nya äventyr. Ibland är det några kronor billigare, ja ibland någon hundralapp till och med, att åka förstaklass. Men denna gång fick jag nog betala närmare tvåhundra mer, men jag tycker att jag är värd att sitta lite skönare i lite lugnare kuppe.

Nu håller jag bara tummar, och Lussekatt håller tassarna, för att SJ håller tider och inget krångel uppstår. Jonassonens resor, ja han reser mycket han, går som en röd tråd med fel, förseningar, bränder och lite annat smått och gott.

Jag vill bara sitta i lugn och ro på tåget med min lilla lap och lite kaffe.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
  1. Hoppas att allt gick bra! Helgkram från Eva Linnea

  2. Hoppas du får en härlig helg.
    Kram Ingrid

  3. Önskar dig en riktigt härlig helg i Skåne! Låter intressant med en veckoändeväska, det är nog en sådan jag behöver ha med mig när jag reser med Scot Airwyas. Om jag dricker kaffe, vill säga!
    Hälsa och pussa Lbk!
    Tassar och händer vinkar i ett enda virrvarr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.