Första-maj-vila

Det är första maj och jag har inte varit ute och sett demonstrationståget och inte lyssnat på förstamajtalareLarmtorget i år. Känns lite ovanligt, det hör ju till denna dag.

Vädret har varit lite mittemellanbra verkar det som. Fast jag tycker det har blåst lite genom takpannorna. Det hörs ju rätt väl här uppe. Just nu skiner solen genom genom spets- respektive linnegardinerna.

Någon valborgsmässoeld var inte heller att tänka på igår, det känns som ett stort företag att ta mig ut och iväg. Här i närheten tände de redan strax efter 17 och jag tycker det ska vara mörkt vid elden. Hade jag velat se eld i vattnet kunde jag cyklat ut till Värsnäs, där är alltid så fint, en flotte med ris och skräp som tänds på av paddlande ungdomar med facklor.

Inte trodde jag att det var så utmattande att ha lunginflammation. Jag är så trött, men tack och lov hostar jag nästan inget. Men jag känner mig helt slutkörd och jag inser att jag inte borde ha gått o jobbat som jag gjorde. Fast det kändes ju inte jobbigt – förrän jag kom hem.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

2 comments
  1. Vi måste inse att vi inte längre är helt unga! Kroppen kräver vila efter sjukdom, och vi måste ge den det… så blir vi sen friska, sega och starka… Ha en skön fortsättning på helgen.
    Inte heller jag såg vare sig eldar eller demonstrationståg. Sjöng inte heller ”Sköna Maj, välkommen” eller ”Vårvindar friska”.. Men våren är ändå här!

  2. Men flickor – betänk nu att för 100 år sen dog man helt enkelt i lunginflammation i vilken ålder som helst. Vi har haft turen att födas i en tid, när det finns mediciner som kan förhindra detta, men angreppet på organismen är lika farligt som då.
    Om vi inte respekterar kroppens krav på återhämtning
    så slår den tillbaka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.