Vilar


Bilden lånad här
Atelje Vagnmakeriet – Pia Allen

Jag tror det har vänt nu. Jag har sovit i två längre omgångar utan att vakna av hostan i natt. Så skönt. Vaknade nästan utsövd kvart i sju och då somnade jag ändå inte förrän framåt ett. Men efter ett par timmar i morse blev jag vansinnigt trött och somnade om på soffan i 90 min. Skönt.

Dagen har gått vidare från soffhörnet, med kuddarna och fötterna uppe. Alla säger att jag ska vila, vila, vila. Vad innebär det? Att göra INGENTING? Eller att läsa en bok och lyssna på musik? Se på teve? Bara stirra rakt fram. Sova? Eftersom jag inte läser så mycket böcker och just ni inte har nån ljudbok inlagd i mobilen så skriver jag och surfar med datorn i knät.

är det tillräcklig vila?

Jag har i alla fall INTE städat, INTE plockat upp resväskan sen jag kom hem för en vecka sen, INTE lagat några avancerade maträtter, INTE ens gått ut i solen och suttit på balkongen.

Det är väl också att vila?

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

5 comments
  1. Ja men du har du kurerat dig med andra ord..nu blir du snart frisk..

  2. En av mina ”lärare” säger att man kan ”vila aktivt”. Med det menar hon att man kan promenera lugnt, simma utan prestation eller göra nå´t som sätter i gång cirkulationen utan att man tar i för mycket. ”Aktiv vila” gillar jag, både som ord och att göra. Eftersom du sover så mycket BEHÖVER du det och fortsätta ”vila aktivt” kan du göra sen.
    Kram Eva Linnea

  3. Japp. Vila handlar väl mest om att sitta/ligga stilla, men sen verkar det inte spela så stor roll huruvida man anstränger hjärnan eller inte, enligt den vanliga definitionen. Men har man hjärnskakning eller skadat huvudet på något sätt måste man också vila de små grå från läsning, tevetittande, datorer etc. DET är trist det. Nu hoppas jag att du är på bättringsvägen iaf. 🙂

  4. Att vila är att bara göra det som är roligt och absolut inget tråkigt. Lyd mitt goda råd och du blir frisk!

  5. Oj vad duktig du är! Det ÄR faktiskt svårt att vila när sandhögar och disk växer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.