Blomkålssoppa


Blomkålssoppa med bacon och starka korvar

Jag tror jag får sluta sätta in såna där omröstningar för jag blir egentligen bara ledsen att så vill svara. Så fånigt av mig och så fånigt av er som inte vågar eller vill svara – det enda som kan hända när ni gör det – är att jag blir glad över svaren! Men jag ska försöka lämna det och inte göre på dette viset mer. 😉

Nu ska ni i stället få ett gott recept, som oftast från höften, på soppan jag bjöd Vinlottorna på när de var här förra veckan – och jag inte vann nånting.

Blomkålen delas, kokas med några buljongtärningar i lite vatten, häll sen i mjölk och grädde. Kör med stavmixer och krydda med peppar och det huset har hemma. Serveras med stekt bacon och bitar av starka korvar. Man ska väl göra det så lätt för sig som man kan?

Ha en bra söndagskväll – nu tar jag bort den där omröstningen då den inte var till glädje för nån!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

8 comments
 1. Det låter gott! Jag älskar blomkål. Testar nästa vecka!?
  Kram (från en som svarar på dina enkäter)

 2. Åh, blomkålssoppa som jag tycker är sååå gott. Ack, så länge sen jag gjorde det, får nog göra en sats i veckan. Hoppas du får en fin början på veckan! Kram Vipsan

 3. Hej Annmaja. Ja det är gott med Blomkålssoppa men jag tål den inte milda makter säger jag bara så förstår du törs inte ta en sked ens av den längre skrattar överväger om man törs äta blomkål alls just nu Fniss men vitkål och rödkål o brysselkål går bra? Lustigt är det men gott saknar den har ätit den förr mycket! Gott när man är frusen.

 4. Det kanske kan vara något för ”Muntra Fruarna”!

 5. Bacon och korv såg jättegott ut att ha i. Först tyckte jag på bilden att det var en bit soltorkad tomat också, det skulle nog vara gott det med?

 6. Detta var en maträtt i min smak….. mums
  Kram Ingrid

 7. Jag brukar ofta koka blomkålssoppa men enbart bacon. Ska göra som och pröva lite starka korvar också. Det lät gott.
  Berit

 8. Ja pröva! Det är jättegott.
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.