Missat ”Om mig”?


Jag – då och nu

Till dej som missat min presentation, överst i vänsterkanten här på sidan – Anmaja – läs om mej – har jag kopierat in det här. Jag har uppdaterat då och då och varje år:

2005 – min första blogg startade jag i juni detta år. Den finns på annan plats – nämligen här!

2006Jag är mamma, mormor, farmor, svärmor, matte, väninna, vän, barnsköterska, arbetskamrat, amatörkeramiker, viktig, överviktig, glad, snäll, busig, knäpp, dansant och älskarinna… osv. Jag är född i Stockholm 1950 där jag växte upp och lite till. Mina barn, Jonassonen o Emmadotern är födda där på 70-talet och jag gifte mig i Stockholms stadshus tillsammans med Hasse, Kusin Eva och Lasse. Min familj flyttade till Kalmar 1978 och vi skildes 1981. Jag har bott på fjorton ställen och jag hoppas att Wollinska stiftelsen, ett äldreboende, kan bli det femtonde och sista – om sisådär 20 år?


Dockan i fönsterkarmen fick jag av mina jobbarkompisar på Huddinge sjukhus Neonatalavd när Emmadottern föddes. Jag tror Lisa har den nu.

2007 – Jag har skrivit i hela mitt liv på ett eller annat sätt, ja sen jag lärde mig konsten alltså och det gjorde jag väl i sjuårsåldern i ettan i Danderyd där jag gick mina första två skolår. Bloggat har jag gjort sen juni 2005, först i mycket liten skala och under senare tid allt mer. Det är roligt med kommentarer, men jag ska inte tjata om dem.. Jag blir i alla fall himla glad när nån skrivit! Jag vet ju att jag har en rättså trogen skara, fast jag har inte riktigt pejl på vilka det är. Kanske nån på jobbet som jag inte alls skulle tro var intresserad, eller nån på dansen som jag inte ens känner. Kanske någon från Seniorkontakten, som jag inte har en aninga om? *L* Mina misstankar har jag, men att veta säkert är omöjligt. Så läs på mina vänner, läs och lär känna mina tankar!

2008 – åren går och det går på tredje året för mig i bloggvärlden. Har ett 40-50-tal trogna läsare varje dag och jag känner bara till ett fåtal. Jag är personlig men inte privat.

I dec 2008 har jag ibland mellan 60-80 läsare per dag och det känns jättekul att det ökar sakta men säkert.

2009 – Nu går det mot fyra år i bloggvärlden och ännu så länge är det bara februari och de senaste dagarna har det varit uppåt, och även över, etthundra unika besök här. Varifrån kommer ni och varför kommer ni tillbaka?

16 april -09 har jag lagt ut en klocka här, vet inte om jag ska ha den kvar. La koden i ämnesraden till denna sida och det funkade, trodde inte det. Fast på den här sidan kom det upp två klockor, men så får det va´.

5 juli -09 – Nu har jag börjat lägga in mina blogginlägg i olika kategorier som tex Lchf, Lussekatt, Egna foton. Har funderat på det tidigare men inte kommit till skott och inte tyckt det varit viktigt. Men jag ska vid tillfälle nu gå tillbaka och se om jag i alla fall kan lägga in allt om min viktresa och matomläggning i LCHF. Det blir väl lite pyssel, men jag brukar ju ha all tid i världen när det gäller datorknåp.

2010 – Sug på det. Se siffrorna. Visst är de fina? 2010. Och bra att skriva på datorn, två noll ett noll.

I sommar fyller mitt bloggande fem år! Jag startade ju på annat ställe och har några vilande bloggar på andra ställen också. Här började jag på nyåret för fyra år sen. Tiden går och tanten blir äldre – det syns bara utanpå. Inuti är jag precis densamma som för… tja, tio år sen i alla fall. ’Man’ blir ju klokare med åren så det är väl det som är skillnaden.

Jag skriver allvarligt lättsamt och ytligt djupt. Bloggen speglar mitt sätt att se och tänka på olika saker. Jag är aldrig elak, bara lite retsam, jag hissar o dissar, analyserar, rekommenderar och försöker understundom att vara rolig. Min blogg är seriös och personlig, men sällan allvarlig eller privat. Det jag skriver skall tagas med en nypa salt, för en annan dag kan jag ha ändrat min åsikt.

Senaste tiden har jag haft uppåt och runt ett hundra besökare per dygnt!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

5 comments
 1. Kul läsning. Jag slarvar nog med att läsa på kanten, kanske gjort det en gång, men sen tänker man ju inte på att det kommer nytt.
  Personlig, men ej privat, såna bloggar tycker jag om, försöker själv likadant. Men jag har nog ett stort behov av att vara helt anonym också. Måste nog fundera på innebörden av seriös och allvarlig, för egen del. Förstår inte riktigt, men jag har ju problem sen mina stroke.
  Fortsätt som dig själv, så följer jag dina äventyr!
  Hulda

 2. Jag är så imponerad av alla er som hållit på att blogga så där länge som du och som orkar göra det så varierat, flitigt och intressant.

  Själv startade jag en blogg 2007, men la ner den efter ett par månader. Tröttnade, helt enkelt. Men någonstans har bloggtanden grott sedan dess, för det blev en nystart i september 2009 och ännu så länge tycker jag att det är jätteroligt. Ändå drabbas jag av s k bloggtorka emellanåt, varför jag tror att man främst ska gå efter lusten och inte pressa sig av andra skäl. Men visst är det kul med ökande besökssiffror också.

  Trevlig kväll!

 3. Keep on blooging girl..:)

 4. Jag håller med föregående… fortsätt!

 5. Du ser jättebra ut utan kamera i nyllet!
  Vill som alla andra fortsätta att läsa din blogg – lääänge!
  Västliga jam!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.