Lussekatt har (b)ordet

Här ligger jag på matbordet i salongen. Jag vet att jag inte får det, men matte orkar inte säga till. Och förresten ligger jag oftast här då hon inte ser, när hon går på toa eller fixar i köket.

När hon inte är hemma är dörren stängd till salongen och då har jag ingen möjlighet att komma in. Fast jag funderar på om jag är så lång att jag når upp till dörrhandtaget? Problemet är bara att jag inte riktigt vet hur ett dörrhandtag fungerar. Jag klurar vidare på det…

Vad är det som ligger på bordet? Matte har varit på IKEA och inhandlat röda saker. Två röda skärbrädor som hon kan böja och jag vet att hon gillar dem jättemycket. Fast ibland sätter hon för varma saker på dem och de smälter så fint. Blir liksom skrynkliga och ojämna. Matte säger att det är bra att de är sååå billiga!

Det är nåt rött som rör sig här. Jag undrar vad det kan vara. Snurrar runt, runt och jag kan inte få fatt på det.

Det är en plastskiva över och om jag slår på den tillräckligt många gånger kanske jag kommer åt den där röda pinnen?

Nu har det blivit repor i plasten…

Titta, vad jag gjort, så många repor. Bäst att sluta innan matte kommer och ser…

Okej, jag har gett upp, jag förstår att jag inte kommer in till den röda grejen som bara snurrar och snurrar. Jag får ligga här och titta i stället. Jag ligger ju på salongsbordet – till matte kommer och ryar i alla fall.

.

(¯ `° •. ¸? Lussekatt ? ¸. • ° ’¯)

.

.

4 comments
  1. Ja, Lussekatt är så klok och finurlig. Först trodde jag han ville kolla tiden, typ hur länge han hinner sitta på bordet och busa innan matte upptäcker detta?
    Det är så härligt med de små liven!
    Hulda

  2. Åh Lussekatt så söt du är men i klockan kommer du inte in.Skratt Pysen och Titti hälsar till dig.

  3. Haha så söt! Tur att skyddsplasten satt kvar (för visst gör den det?).

  4. Han e ju för underbar!
    Åtta tassar – fyra fram och fyra bak fördelat på en röd/vid och en svart/vit med guldstänk, hälsar och jamar för fullt till Lussekatt och dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.