Glömsk


En solreflex på väggen…

Blev smärtsamt påmind om min glömska häromdagen. Ja det gick så långt att jag till och med kollade om min HC har en demensmottagning. Kikade vidare på de tester de gör och insåg att jag kanske inte platsar där. Mitt dåliga minne är ju inget som kommit med åren, jag minns trettio år tillbaka… när jag glömde vem jag varit på rast med på jobbet och andra pinsamheter. Då var jag alltså bara runt trettio år.

Vad jag förstått är det närminnet som blir sämre med åren och mitt närminne har alltid varit dåligt. Mitt minne i allmänhet börjar nog bli sämre ju äldre jag blir. Barnen tycker att jag är hopplös ibland. Finns även vänner som blivit sååå besvikna och jag kan bara be om ursäkt. Och fortsätta skriva lappar för att inte glömma…

Att glömma för mig har inte något med prioritet om hur jag värdesätter mina vänner, förstås. Men jag förstår om det tolkas så och jag får återigen be om ursäkt.

Att mina barn och vänner också glömmer känns positivt för mig – jag är inte ensam. Och de är yngre än jag är.

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

4 comments
  1. Hej Anmaja. Ja du det där är ett problem ibland. Jag skojar och säger att jag har Altzeimer light ungefär det känns så ibland. Men almenackan ligger alltid på mitt köksbord med viktiga hållpunkter att komma ihåg sen är ju datorn med bra att ha ett påminnarprogram i. Så ensam att glömma är du inte. Men tänk om det kunde vara så att man glömde bort sådant som man har varit med om som är ledsamt och trist då skulle det vara en positivare glömska så att säga.Hur som helst ha en skön måndag

  2. Jag skriver upp ALLT som är viktigt. Man kan säkert träna minnet men det är lättare att anteckna.

  3. Mmmm du det är ju inte så kul om man glömmer..men kanske är vi alla lite glömska..så du är inte ensam precis..men det är klart om det är mer medicinskt..mmm då är det ju inget vidare..

    Men med lappar kan man ju alltid få vardagen att flyta på..himmel jag ska ju till tandläkaren imorgon…bäst jag skriver en lapp 🙂

  4. Vad skönt att höra att fler än jag har dåligt minne. Ena stunden kan jag göra något för att snabbt glömma bort vad jag gjort! Jag kommer också ihåg att jag inte kom ihåg för 20-30 år sedan. Det känns väldigt tryggt så länge jag kommer ihåg det i alla fall.
    Kramar från två med åtta tassar och två med fyra händer – om jag kommer ihåg rätt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.