Katter

I min lokala pdf-tidning i dag läser jag om försvunna katter och tillvaratagna katter. Det är inte unikt för just idag, nej, det är annonser dagligen och jag tycker sååå synd om alla dessa katter. Vad är det som gör att katter försvinner från sitt hem?

Förstår att katterna på Katthemmet Kompis i Nybro blev rädda och att många sprang till skogs då katthemmet brann ner i nyårshelgen. Men andra små katter som bor i goda och kärleksfulla hem?

Det är många som tycker att katter ska få gå fritt och det är väl inte fel, men det finns många faror för en liten katt, särskilt för de som bor i stan med många väger. Faror som den förmodligen lär sig snabbt att undvika. Eller? Gör de alltid det? Jag vet inte, kan för lite om katters beteenden i det fallet.

Jag är glad att Lussekatt bara går ute med sele i koppel. Och förresten har han inte velat gå ut på jättelänge, så han är så nöjd när vi leker inne och han har flera fönster med ’första parkett’ speciellt för honom.

Jag har SMS:at till den som tillvaratagit katten i annonsen här över och jag har skrivit i katthemmets gästbok att det finns en annons. Förmodligen kollar de väl själva, men det kan ju bli en miss och det kan ju vara en katt som är från dem?

Jag hoppas att det ordnar sej för alla bortsprungna katter!

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

3 comments
  1. Man måste nog hålla koll på sin katt. Nu är jag hemma igen.

  2. Tror att det inte är särskilt ovanligt att katter helt enkelt går vilse, särskilt under första året.

  3. Ja visst är det sorgligt med alla dessa katter som far så illa kommer bort eller råkar bli inlåsta i garage eller vindar eller bara inte hittar hem! Annars är ju katter bra på att hitta men de kan ju komma på någon buss eller tåg med. Har tagit hand om flertal och lämnat till katthem sen finns det ju folk som inte bryr sig om sina katter de låter dem springa och kastrerar inte hankatterna så det blir massor med inavel och små kattungar som far illa med hemskt är det jag skickar var månad en liten summa till kattkommando syds hem till kattmat åt dem det kommer väl till pass där med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.